Περίεργη βιασύνη του Κυριάκου να διαθέσει εμβόλια νωρίτερα…

περίεργη-βιασύνη-του-κυριάκου-να-διαθ-1331252

Τραυλίζοντας σχεδόν ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω δεν έχει κάνει τίποτα για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, ανακοίνωσε την υλοποίηση της εντολής του πρωθυπουργού.

Ποιάς εντολής; Της χρονικής επίσπευσης της τρίτης δόσης, στο ήμισυ από το προτεινόμενο παγκοσμίως. Τρεις μήνες μετά την δεύτερη δόση, αντί για (τουλάχιστον) έξι.

Δηλαδή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέβαλε στην επιτροπή μία απόφαση η οποία δεν έχει επιστημονικό υπόβαθρο.

Μία απόφαση που παραβιάζει τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού EMA και του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων FDA, του Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, το CDC δηλαδή αλλά ακόμα και τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που συστήνουν την λήψη της 3ης δόσης τουλάχιστον 6 μήνες μετά την δεύτερη!

Δηλαδή έχουμε το αδιανόητο. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη κόντρα στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, να επιβάλλει μία πολιτική απόφαση στην ελληνική αρμόδια επιτροπή. Αντί να γίνεται το αντίθετο, δηλαδή να εισηγούνται οι επιστήμονες στον Μητσοτάκη, δίνει εντολή ο Μητσοτάκης στους επιστήμονες!

Και μην τολμήσει κανένας να πει ότι «κάποιοι επιστήμονες εισηγήθηκαν στον Μητσοτάκη»! Οι επιστήμονες δεν ψιθυρίζουν στο αυτί κανενός Μητσοτάκη. Οι επιστήμονες λειτουργούν με επιστημονικούς όρους και συγκεκριμένες διαδικασίες. Ειδικά στην Ελλάδα, οι επιστήμονες οφείλουν πρωτίστως να σέβονται την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Διότι, δυστυχώς, διαθέτει μεγαλύτερα όπλα και πολλαπλάσιο δείγμα ασθενών, ώστε να καταλήξει σε ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν πήρε μία πολιτική απόφαση, που θα οδηγήσει στην αύξηση όχι του ποσοστού εμβολιασμού, αλλά της αύξησης διάθεσης εμβολίων, κυρίως αυτών της Pfizer. Αφού το συγκεκριμένο εμβόλιο «μονοπολεί» την διαθεσιμότητα στα εμβολιαστικά κέντρα αναφορικά με την τρίτη δόση.

Προκύπτουν λοιπόν σοβαρότατα ερωτήματα από την συγκεκριμένη απόφαση του πρωθυπουργού και τον τρόπο που την επέβαλε στην επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Πηγή: newsbreak.gr

4 thoughts on “Περίεργη βιασύνη του Κυριάκου να διαθέσει εμβόλια νωρίτερα…

  1. Πλασιέ εμβολίων!!! Ούτε τα μονοκλωνικά αναγνωρίζει, ούτε τίποτα. Άδικο έχει ο Πολάκης; Ήθελα να ήξερα, αν κάποιος από το στενό του οικογενειακό περιβάλλον, αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα με κορωνοϊό, θα φροντίσει να πάρει μονοκλωνικά ή όχι; Και άσε τους χαχόλους στη μοίρα τους.

  2. Ο Αβραμόπουλος την προηγούμενη φορά την έφαγε (βλέπε γρίπη των πουλιών-χοίρων) εσύ αυτή την φορά το οργάνωσες καλύτερα.
    Είναι πολλά τα λεφτά, έτσι Κυριάκο, δεν λέει να χάσεις την μίζα!

  3. Τα εμβόλια λήγουν, αν δεν έχουν ήδη λήξει. Ας μην παραξενευόμαστε όμως. Ακούσατε τελευταία για πάρε εργασίες εμβολίων, ούτε μια, όλα ασφαλή 150%. Ούτε κίτρινες κάρτες ούτε στις ειδήσεις. Διαβάσατε τίποτα στοιχεία για πόσοι από αυτουσ Που ήδη νοσήσαν έκανα μολύνθηκαν ή πήγαν σε νοσοκομείο ή πέθαναν; Η μόνη εποδος είναι κάντε όλοι εμβόλιο, τώρα και στους τρεις μήνες. Το ότι πάνε οι ασθενείς πολύ αργά στο νοσοκομείο και τελικά πεθαίνουν οι πιο πολλοί απο ενδονοσοκομειακή λοίμωξη και ο ι απο κορονοιος. Διαβάστε παραπάνω είδηση για το νοσοκομείο.Αντε με το καλό πρόστιμο σε όσους καπνίζουν για να μην πάθουν καρκίνο και ΧΑΠ, και επεται συνέχεια, για το καλό μας….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook