Πέρασε η πρόταση της Αντιπολίτευσης στο Δ.Σ Αποκορώνου – Ακατάλληλος ο χώρος «Ξεπαπαδιά» στον Τσιβαρά για την χωροθέτηση του νέου ΣΜΑ

πέρασε-η-πρόταση-της-αντιπολίτευσης-σ-1101840

Ακατάλληλος χαρακτηρίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αποκορώνου ο χώρος «Ξεπαπαδιά» στον Τσιβαρά την χωροθέτηση του νέου ΣΜΑ στην περιοχή.

Όπως αναφέρει σχετικά ο επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σταμάτης Σγουράκης υπερίσχυσε η πρόταση της αντιπολίτευσης και πλέον ο δήμαρχος Αποκορωνου πρέπει να σταματήσει κάθε ενέργεια για λήψη εγκρίσεων για το χώρο αυτό πού να εξυπηρετούν το σκοπό χωροθέτησης του ΣΜΑ.

Τι αναφέρει ο κ.  Σγουράκης:

Μπήκε μια αρχή για λύση στο πρόβλημα χωροθέτησης του ΣΜΑ στον Αποκόρωνα.

Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι κυρίαρχες ,υπεύθυνος δε για την υλοποίηση τους σύμφωνα με το νόμο είναι ο δήμαρχος.

Με αυτό το πνεύμα αλλά και τη επιμονή για δημιουργία ΣΜΑ στον Αποκόρωνα υπερίσχυσε η πρόταση της αντιπολίτευσης όπου με συντριπτική πλειοψηφία 17 υπέρ και 10 κατά μετά από πολύωρη συνεδρίαση αποφάσισε:

  1. O χώρος στο Τσιβαρά στη θέση «ΞΕΠΑΠΑΔΙΑ» χαρακτηρίζεται ακατάλληλος για

χωροθέτηση του ΣΜΑ .

  1. Η απόφαση με αριθμό 83/17.4.2019 πού τη προηγούμενη δημοτική περίοδο είχε πάρει το Δ.Σ. χαρακτηρίζοντας το χώρο ακατάλληλο και αποφάσιζε τη εύρεση νέου κατάλληλου τόπου, είναι σε ισχύ.
  2. Δίνει εντολή στο κ. Δήμαρχο να σταματήσει κάθε ενέργεια για λήψη εγκρίσεων για το χώρο αυτό πού να εξυπηρετούν το σκοπό χωροθέτησης του ΣΜΑ. .
  3. Αποφασίζει την εκ νέου έναρξη από το δήμαρχο χωρίς χρονοτριβή της διαδικασίας ανεύρεσης κατάλληλου χώρου σε σημείο που να έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με την εθνική οδό για την εξυπηρέτηση της αυξημένης κίνησης των βαρέων οχημάτων, σε τόπο πλησιέστερα της δημιουργίας των απορριμμάτων, μακριά από οικισμούς και κατοικημένες περιοχές ,ούτως ώστε να μην επηρεάζεται η καθημερινότητα των πολιτών.

Ο ΣΜΑ αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για αποτελεσματική λύση της καθαριότητας στον Αποκόρωνα μαζί με τη μείωση του κόστους αποκομιδής, χωρίς καμία περιβαλλοντική επιβάρυνση. Το ΣΜΑ τον θέλουμε και επιδίωξή μας θα είναι η εύρεση χωρίς χρονοτριβή του κατάλληλου τόπου για τη χωροθέτησή του.

ΣΓΟΥΡΑΚΗΣ Ι. ΣΤΑΜΑΤΗΣ επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook