Πέντε αντικείμενα στην κουζίνα που είναι πιο βρώμικα από το μπάνιο

Οι περισσότεροι, ενδεχομένως να έχουν στο μυαλό τους πως το πιο «βρώμικο» δωμάτιο του σπιτιού είναι το μπάνιο, καθώς σε αυτό υπάρχουν αντικείμενα ή σημεία που συγκεντρώνουν τα περισσότερα μικρόβια ή βακτήρια. Ωστόσο, όπως έχουν δείξει σχετικές έρευνες, υπάρχουν στην κουζίνα του σπιτιού σας πέντε αντικείμενα που είναι πιο βρώμικα ακόμη και από ολόκληρο το μπάνιο.

Μάλιστα, πρόκειται για αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και όχι μόνο μια φορά. Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά:

Οι πετσέτες της κουζίνας

Θεωρούνται το πιο βρώμικο αντικείμενο του σπιτιού, αφού βάσει ερευνών, «φιλοξενούν» κατά προσέγγιση γύρω στα 10 εκατομμύρια βακτήρια ανά τετραγωνική ίντσα, δηλαδή 200 χιλιάδες περισσότερα απ’ όσα βρίσκονται στο κάθισμα της τουαλέτας.

Η επιφάνεια κοπής

Από τα πιο βρώμικα αντικείμενα είναι και η επιφάνεια που κόβουμε το ωμό κρέας και τα λαχανικά. Σύμφωνα με τις έρευνες, «φιλοξενεί» 200 φορές περισσότερα μικρόβια από το κάθισμα της τουαλέτας. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, η επιφάνεια κοπής είναι πηγή μόλυνσης, λόγω της επαφής της με το ωμό κρέας, που ως γνωστόν αποτελεί πηγή βακτηρίων.

Το χερούλι του βραστήρα

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, στο χερούλι του βραστήρα συγκεντρώνονται πολλά βακτήρια, τα οποία μεταφέρονται σε αυτόν από τα χέρια και τα οποία επιστρέφουν στα χέρια. Μάλιστα, είναι από τα σημεία που δεν απολυμαίνουμε συχνά, ακόμη και καθόλου ενώ θα έπρεπε λόγω της καθημερινής χρήσης.

Σφουγγαράκι κουζίνας

Μαζεύουν μικροοργανισμούς και μούχλα ειδικά εάν δεν τα στεγνώνουμε αλλά και από τα υπολείμματα τροφίμων. Όπως τονίζουν οι ειδικοί, θα πρέπει να αλλάζετε το σφουγγαράκι της κουζίνας, τουλάχιστον 2 φορές το μήνα και να το στεγνώνετε καλά μετά από κάθε χρήση.

Νεροχύτης

Ένα από τα πιο «πολυχρησιμοποιημένα» σημεία του σπιτιού. Εδώ καθαρίζονται τα πιάτα από τα νόστιμα φαγητά που φτιάχνουμε, αλλά επίσης υπάρχουν βακτηρίδια που βρίσκονται στο νεροχύτη της κουζίνας και που μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και ασθένειες. Ειδικά αν ξεπλένετε απλώς τα πιάτα και ποτήρια για να τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων τα βακτηρίδια κολλάνε στο νεροχύτη και αναπαράγονται διάφορες μορφές βακτηρίων όπως το e-coli και η σαλμονέλα. Φροντίζετε να καθαρίζετε καλά το νεροχύτη κάθε φορά.

baby.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ