Πελώνη για την οικονομική ενίσχυση στην Εκκλησία: «Ντροπή και να το συζητάμε»

πελώνη-για-την-οικονομική-ενίσχυση-στ-1199879

Με το επιχείρημα της θρησκευτικής ελευθερίας υποστηρίζει η κυβέρνηση την έκτακτη κρατική επιχορήγηση στην Εκκλησία λόγω κορονοϊού, απορρίπτοντας τις έντονες αντιδράσεις διά της μετάθεσης της συζήτησης.

“Η έκτακτη επιχορήγηση δεν αφορά μόνο την Εκκλησία, αλλά όλες τις θρησκευτικές κοινότητες. Είναι ντροπή να συζητάμε εάν πρέπει να στηριχθούν οι θρησκευτικές κοινότητες εν μέσω κορονοϊού. Η κυβέρνηση σέβεται τους πολίτες και τη θρησκευτική ελευθερία όλων” απάντησε στο σχετικό ερώτημα του NEWS 24/7 η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Υπενθυμίζεται ότι με τροπολογία που κατέθεσαν στη βουλή οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, προβλέπεται έκτακτη επιχορήγηση για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας και την κάλυψη έκτακτων αναγκών της λόγω κορονοϊού.

Η τροπολογία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς την ίδια στιγμή ξεκινά η σταδιακή άρση του lockdown με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει πλέον οικονομική δυνατότητα στήριξης των κλάδων που είχαν κλείσει.

Το ύψος της επιχορήγησης που θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό θα καθοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως δεν αποκαλύπτεται το ύψος της επιχορήγησης αυτής.

Σύμφωνα με την τροπολογία που θα ψηφιστεί στη Βουλή, η εφάπαξ επιχορήγηση θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο.

Εκτός από την Εκκλησία της Ελλάδος, θα επωφεληθούν η Εκκλησία της Κρήτης, οι Ιερείς Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος, τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα και τα Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα του Ν. 4301/2014.

Πηγή: news247.gr

2 thoughts on “Πελώνη για την οικονομική ενίσχυση στην Εκκλησία: «Ντροπή και να το συζητάμε»

  1. Αυτά είναι τα οίκο ΙΚΑ οφέλη της Εκκλησίας όταν παίζει …μπάλα με την κυβέρνηση στη διαχείρηση του κορωνοιού, Αντί να μπει μπροστά στον λαό και να μην επιτρέψει το εξαθλίωμα και τους θανάτους τόσες χιλιάδες ηλικιωμένων προτίμησε να κρυφτεί πίσω από μια κυβέρνηση που καταπάτησε τα πλέον βασικά ανθρώπινα δικαιώματα για τα ………τριάκοντα αργύρια. Σταματήστε να πηγαίνετε εκκλησία η αν πάτε ούτε μισό ευρώ ούτε για κερί ! Ο Χριστός πήρε το μαστίγιο και τους κυνήγησε όταν μετέτρεψαν την εκκλησία σε μαγαζί όπως οι σημερινοί …..τράγοι ! Και είμαι κάποιος που πήγαινα σχεδόν κάθε γιορτή και Κυριακή σε εκκλησία !

  2. …και χρήματα και θα ανοίξει τις εκκλησίες για το Πάσχα. Οι θρησκευτικοί μας ταγοί έχουν στείλει «μήνυμα» ότι θα τον ρίξουν τον Κυριακό αν όχι, όπερ και εγένετο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook