Πελεγρίνης στον Super FM 89.6: «Να επικρατήσουν οι δυνάμεις της προόδου έναντι της συντήρησης»

πελεγρίνης-στον-super-fm-89-6-να-επικρατήσουν-ο-863846

Συναίνεση και διάλογος είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που προσδίδει στις προσεχείς εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης.

«Ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θέλουμε μια Ευρώπη των πολλών για μια Ευρώπη των λαών, σε αντίθεση προς την νεοφιλελεύθερη πολιτική που υπηρετεί η ΝΔ και τα υπόλοιπα συντηρητικά κόμματα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων και ζητούν την ευημερία ανθρώπων που έχουν την ισχύ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην πρύτανης ενώ τόνισε «πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη στην νεοφιλελεύθερη αυτή πολιτική, σε αυτήν την Ευρώπη που εμφανίζεται με αυτό το πρόσωπο της αναλγησίας, της οπισθοδρόμησης και της συντήρησης. Αυτό είναι και το δίλημμα των ευρωεκλογών».

Να δώσουμε δύναμη στις δυνάμεις της προόδου

Ρεαλιστικά αντιμετώπισε επίσης ο υπ. ευρωβουλευτής το ενδεχόμενο της επικράτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των δυνάμεων της συντηρητικής παράταξης, όπως αναμένεται σύμφωνα με τις μετρήσεις, λέγοντας πως πρέπει να γίνουν περισσότερες οι προοδευτικές δυνάμεις εντός του: «Δε θα γίνει αυτό από τη μια στιγμή στην άλλη. Θέλω να είμαι ρεαλιστής. Ωστόσο αυτή είναι η μόνη λύση: να μπορέσουν να επικρατήσουν οι δυνάμεις της προόδου έναντι των δυνάμεων της συντήρησης».

Διάλογος και συναίνεση το ζητούμενο και εντός της Ευρωβουλής

«Μόνο με το διάλογο και την ύπαρξη νέων ιδεών μπορούμε να προχωρήσουμε» ανέφερε ακόμα ο κ. Πελεγρίνης με την προώθηση της άποψής του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει την προσπάθεια να συσπειρώσει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις και να πετύχει αυτόν τον διάλογο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε το προσκλητήριο στις δυνάμεις της προόδου, να συμπαραταχθούν ακόμα κι αν δεν έχουν ίδιες ιδεολογικές αναφορές» ανέφερε, ενώ άσκησε κριτική στη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη στείρα άρνηση σε όσα προτείνει κυβερνών κόμμα. «Η ΝΔ επιλέγει ζητήματα προσωπικά και κουτσομπολιά και επικεντρώνει εκεί το διάλογο σε αυτό το επίπεδο», τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με επιτυχία η θητεία του Υπ. Παιδείας επί Νίκου Φίλη

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Πελεγρίνης και στη θητεία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επί υπουργείας Νίκου Φίλη, στην οποία υπήρξε ο ίδιος Υφυπουργός, λέγοντας πως ήταν άκρως επιτυχημένη. Μάλιστα τόνισε ότι ήταν μια από τις πρώτες φορές που τότε τα σχολεία άνοιξαν εγκαίρως χωρίς ελλείψεις σε εγχειρίδια, όπου όπως θυμήθηκε κατά την επίσκεψη τότε του πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως το Υπουργείο «παίρνει τότε 20 με άριστα το 20».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook