ΠΕΔ Κρήτης: Ζητάει πρόσθετη χρηματοδότηση για το πρόγραμμα δακοκτονίας

Το κρίσιμο ζήτημα της άμεσης έγκρισης επιπλέον χρηματοδότησης για το πρόγραμμα της δακοκτονίας λόγω της εκτεταμένης δακοπροσβολής Κρήτη, έθεσε με επιστολή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γ. Κουράκης.

Αναλυτικά η επιστολή της ΠΕΔ Κρήτης προς τον κ. Βορίδη έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Στην Περιφέρεια Κρήτης έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει εκτεταμένη δακοπροσβολή του ελαιοκάρπου, γεγονός που θα υποβαθμίσει την ποιότητα του φετινού παραγόμενου ελαιολάδου και θα δώσει ένα ακόμη πλήγμα στην απώλεια παραδοσιακών αγορών του κρητικού προϊόντος.

Τα παραπάνω αποτελούν διαπίστωση πολλών Δημάρχων της Κρήτης καθώς και αγροτικών φορέων, ενώ σχετικό έγγραφο απεστάλη από τον Δήμαρχο Μινώα- Πεδιάδας το οποίο και σας κοινοποιούμε.

Το πρόγραμμα δακοκτονίας έχει αποδειχθεί ελλιπές και αναποτελεσματικό και απαιτούνται άμεσα νέοι πρόσθετοι ψεκασμοί.

Για την εφαρμογή νέου προγράμματος ψεκασμών απαιτείται όπως γνωρίζεται, η έγκριση νέας επιπλέον χρηματοδότησης το συντομότερο δυνατόν ώστε να μειωθεί η αναμενόμενη ζημιά και στο προϊόν και στο εισόδημα των παραγωγών.

Κατανοώντας το επείγον του θέματος, παρακαλούμε να προχωρήσετε άμεσα στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την έγκριση νέου προγράμματος.»

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ