Παύλος Πολάκης για τις καταστροφές στα Χανιά: Χρήματα θα υπάρξουν, όσα χρειαστούν για να αποκατασταθούν οι ζημιές

παύλος-πολάκης-για-τις-καταστροφές-στ-819783

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, με την συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη,του Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολου Βουλγαράκη και των δημάρχων του νομού.

Όπως είπε αρχικά ο κ. Πολάκης, αναφερόμενος στις καταστροφές που έχει υποστεί ο νομός, χρήματα για αποκατάσταση θα υπάρξουν και όσα μάλιστα χρειαστούν. «Πρέπει να υπάρξει άμεσα η σύνταξη των τεχνικών δελτίων από τους Δήμους και την Περιφέρεια Κρήτης, με τη βοήθεια των 11 μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, ώστε να γίνουν οι πρώτες παρεμβάσεις στα σημεία που υπάρχουν οι μεγαλύτερες ανάγκες» είπε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πολάκης τόνισε εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των 10 εκατομμύρια ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών στην Περιφέρεια Κρήτης για να γίνουν οι πρώτες εργασίες διάνοιξης των δικτύων, ενώ σε επικοινωνία του με τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, θα γίνει κάλυψη των εξόδων για όσους κατοίκους οικισμών που πιθανόν να εκκενωθούν και θα χρειαστεί να φιλοξενηθούν σε τρίτους χώρους.

Οι μελέτες για τις τέσσερις κατολισθήσεις του ΒΟΑΚ έχουν ολοκληρωθεί και την επόμενη εβδομάδα το Υπουργείο Υποδομών θα προχωρήσει στην ανάθεση των εργασιών για να ξεκινήσουν τα έργα άμεσα, συμπλήρωσε ο αναπληρωτής Υπουργός.

Παράλληλα, ο υπουργός έκανε αναφορά και στη σύσταση ειδικής υπηρεσίας δημοσίων έργων του Υπουργείου Υποδομών που θα εγκατασταθεί στην Κρήτη και θα συμβάλει με τη σειρά της στα έργα αποκατάστασης των δικτύων.

Επιπλέον ενέργεια θα γίνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για καταγραφή και αποζημίωση-αποκατάσταση περιουσιών ζωικού και φυτικού κεφαλαίου σε αυτούς που επλήγησαν από τη θεομηνία.

Από μεριάς του ο Αντιπεριφερειάρχης είπε μέσα στη σύσκεψη, ότι ενώ είναι σε εξέλιξη το φαινόμενο πρέπει να γίνουν πολύ προσεκτικά οι όποιες παρεμβάσεις, γιατί είναι πιθανόν και μέσα στις επόμενες μέρες, να εκδηλωθούν προβλήματα σε περιοχές που μέχρι τώρα δεν είχαν θέμα.
Το «δριμύ κατηγορώ» του κου Πολάκη για τις κακοτεχνίες και τις αυθαιρεσίες του παρελθόντος ήρθε μέσω μιας παροιμίας: «Μη πάρεις δίκιο απ’ ορφανό κι από ποτάμι τόπο», ενδεικτικά τα σημεία που είχαν γίνει ανθρωπογενείς παρεμβάσεις αντίθετα με τη φύση.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Παύλος Πολάκης για τις καταστροφές στα Χανιά: Χρήματα θα υπάρξουν, όσα χρειαστούν για να αποκατασταθούν οι ζημιές

  1. ΠΟΛΛΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΚΑΝΕΙΣ…ΚΑΙ ΟΣΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ…
    3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ???
    ΠΟΤΕ ΜΙΛΗΣΕΣ Η ΕΚΑΝΕΣ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΥ ΝΟΜΟΥ???
    ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ…
    ΕΣΥ….ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ???
    ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ…
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΚΛΙΝΟΣΚΕΠΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΧΤΕΣ…
    ΑΥΤΟΣ Ο ΑΜΟΙΡΟΣ Ο ΛΙΘΟΤΡΙΠΤΗΣ ΠΧ, ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΕΙ????
    ΑΠΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΟΧΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ…
    ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΤΩΡΑ 3 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ…ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Μ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ???
    ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ???
    ΠΕΣ ΜΑΣ…ΑΥΤΑ ΚΙ ΑΥΤΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ…
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ…

  2. Πολύ «ευρεία» η σύσκεψη, μέχρι και 10 άτομα, διακρίνω και μερικούς παλαιοπασοκους. Άσε δε που εκτός του υπουργός χειρουργός μαντιναδολογος είναι και τοπογράφος με αντίστοιχη μαντινάδα για τσι ποταμού, για τσι γέφυρες που έπεσαν δεν βρήκε ακόμα τη ρίμα να στελιωσει την μαντινάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook