Παύλος Πολάκης: «Αντί να επιτάξουν τις ΜΕΘ στα ιδιωτικά νοσοκομεία, τις πληρώνουν στην διπλάσια τιμή!»

Αγανακτισμένος ο Παύλος Πολάκης με την απόφαση της κυβέρνηση όχι μόνο να πληρώσει τις ΜΕΘ, εν μέσω συζήτησης για επίταξή τους, αλλά μάλιστα προσφέρει και διπλάσια αποζημίωση από αυτήν που προβλέπεται, ήτοι 1600€ ανά κρεβάτι.

Αναλυτικά:

«Αυτό εννοούσε η κυβέρνηση όταν μίλαγε για «συνεργασία και βοήθεια του ιδιωτικού τομέα της Υγείας»;

Αυτή ήταν η «επίταξη» που από καιρό ήσασταν έτοιμοι να κάνετε;
Ντροπή και αίσχος !

Η κυβέρνηση συμφώνησε και πέρασε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) να δώσει ο ΕΟΠΥΥ διπλάσια αποζημίωση (δηλαδή από 800 € στα 1.600 € ημερησίως !) στους κλινικάρχες που θα διαθέσουν κρεβάτια ΜΕΘ στις κλινικές τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού!

Αυτό γεννάει δυο σοβαρά ηθικής και οικονομικής τάξεως ζητήματα:

α) Κάποιοι μέσα στην κρίση, μέσα στον πανικό που περνάει αυτή τη στιγμή η χώρα, το μόνο που συνεχίζουν να σκέφτονται είναι πώς θα οικονομήσουν!

β) Εμείς στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλάξαμε στα τέλη του 2018 τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ, εξορθολογίζοντας τη διαδικασία νοσηλείας ασθενών σε ιδιωτικές ΜΕΘ με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ (όταν δεν μπορούσε να βρεθεί κρεβάτι σε δημόσιο νοσοκομείο). Μάλιστα εκτός από την αύξηση που δώσαμε τότε στο ημερήσιο νοσήλειο ΜΕΘ και την πληρωμή ξεχωριστά πράξεων ή παρεμβάσεων που δεν προβλεπόταν πριν (πχ αιμοκάθαρση-αιμοδιαδιήθηση) εξαιρέσαμε αυτή τη δαπάνη από το clawback των κλινικών ως κίνητρο για να τα διαθέσουν για να καλύψουμε τις εποχιακά έντονες ανάγκες (πχ γρίπη). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα 30 περίπου κρεβάτια ΜΕΘ που μας διέθετε ο ιδιωτικός τομέας το 2018, να γίνουν 70 το 2019 ! (προ κορωνοϊού).

Αυτά τα κρεβάτια ΜΕΘ δεν παίρνουν αύξηση του νοσήλειου και παραμένουν με το τιμολόγιο του ΕΚΠΥ. Η κυβέρνηση δηλαδή επιβραβεύει αυτούς που θα κάνουν την αρπαχτή τώρα στην κρίση και όχι αυτούς που στήριξαν τις ανάγκες και το προηγούμενο διάστημα.

Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στην «επίταξη» μέσω υποχρεωτικής επέκτασης της Σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές ΜΕΘ σε όλα τα κρεβάτια που υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα, με την ισχύουσα τιμή για όλους και όχι να δίνει επιλεκτικά «δωράκια» σε κάποιους !

Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια μικρή αύξηση στο ημερήσιο νοσήλειο ΜΕΘ (πχ 20-25%) για όσο διαρκεί η πανδημία, λόγω και της μείωσης του τζίρου της, αλλά για όλους.»

Το ΦΕΚ που κοινοποίησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

zarpanews.gr

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
  Η ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΤΟΤΕ ΓΕΝΝΑΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ, ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ, ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ, ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
  ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;;;;;
  ΤΡΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ ΜΑΣΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΩΝ, ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ (ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΛΕΠΛΑΣΙΕ) “ΝΙΠΤΟΥΝ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥΣ” ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ… “ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ”.
  ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΥΠΟΖΥΓΙΑ.
  ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ.

 2. Έσυ πρέπει Νασάρ ο αδελφός του Πολακη και γιαυτο μιλάς συνέχεια για την οικογένεια σας, βουγια κλπ.
  Γιαυτο λοιπόν ο γίδι βοσκός ήθελε να τον πάρουν να εργαστεί εθελοντικά σε κάποιο νοσοκομείο, για να μπορεί να κατασκοπεύει και να σουχλιζει ( ρουφιανεύει ) και να κατηγορεί συνέχεια για να δημιουργεί σύγχυση και πανικό στον λαό.
  Κικίλια μην τον αφήσεις ούτε από το πεζοδρόμιο να περάσει, είναι λαμόγιο και κυταζει να εκμεταλλευτεί την πανδημία να φανεί πολύτιμος στο άλλο σούργελομπαχαλο τον Τσίπρα.
  Ποσο άχρηστος, ανίκανος και τιποτένιος είσαι ρε Πολάκη, εκμεταλευεσαι την πανδημία για να κανείς αντιπολίτευση, έχεις φτάσει πιο κάτω και από τον πάτο,

 3. ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΕ ΥΨΗΛΕ ΣΚΥΛΕ,
  -1. ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΕ ΤΟ “ΝΑΣΑΡ” TON ΑΙΓΥΠΤΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΑΣΕΡ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΖΩ.
  -2. ΑΝ ΕΣΥ ΩΣ ΝΤΟΓΚ-ΣΚΥΛΟΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΛΕΣ,
  -3. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ
  -4. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ ΣΕ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ
  ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ.
  ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΖΑΡΠΑ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΔΕΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΣΤΟΛΙΣΕΙ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ) ΤΟΝ ΠΟΛΑΚΗ.
  ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ