Παυλάκης για Ομικρον: Μέτρα τώρα – Θα έρθουν μεταλλάξεις που δεν πιάνουν τα εμβόλια

παυλάκης-για-ομικρον-μέτρα-τώρα-θα-έ-1332187

Άμεσα μέτρα για την μετάλλαξη Ομικρον ζητάει ο Γιώργος Παυλάκης και προειδοποιεί πως θα έρθουν μεταλλάξεις που θα ξεφεύγουν από τα εμβόλια

Τον κώδωνα του κινδύνου για την μετάλλαξη Ομικρον έκρουσε ο Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ.

Ο γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ, σημείωσε πως η νοοτροπία που υπάρχει να τρέχουμε πίσω από την εξέλιξη του ιού, θα οδηγήσει σε άσχημα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα στοιχεία που δείχνουν ότι η Ομικρον είναι λιγότερο επικίνδυνη από την Δέλτα, όχι μόνο δεν πρέπει να δημιουργεί κλίμα εφυσηχασμού, αλλά το αντίθετο.

Συγκεκριμένα, το καινούργιο στέλεχος του κορονοϊού έχει επικρατήσει σε πληθυσμούς, που δίνουν ήδη μάχη εδώ και δύο χρόνια με την πανδημία. Έτσι, όταν κορυφωθεί και σταματήσει το τσουνάμι της Ομικρον, οι κοινωνίες θα είναι εκτεθειμένες σε νέους κορονοϊούς.

Μάλιστα, εάν υπολογιστεί η ραγδαία διασπορά της Ομικρον, οι καινούργιες μεταλλάξεις που θα προκύψουν θα νικούν τα εμβόλια, με αποτέλεσμα να γυρίσουμε στο σημείο μηδέν.

Τότε, σύμφωνα με τον Γιώργο Παυλάκη, υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε η πανδημία δεν θα σταματήσει ποτέ και απλά θα επανέρχεται, είτε θα σταματήσει, αλλά πολύ αργότερα, σε σχέση με άλλες χώρες.

«Αν κάποιος νοσήσει με Ομικρον κινδυνεύει αργότερα. Όπως ξέρουμε οι κορονοϊοί, οποιοδήποτε σχήμα κι αν έχουν, κάνουν ανοσία, η οποία φθίνει μετά από μερικούς μήνες. Το είδαμε με τους προηγούμενους κορονοϊούς, ότι αν δεν κάνετε την τρίτη δόση δεν είστε καθόλου προστατευμένοι από την Ομικρον. Το ίδιο θα γίνει και με τους επόμενους κορονοϊούς», είπε ο Γιώργος Παυλάκης.

Επιπλέον, δήλωσε χαρακτηριστικά το εξής:

«Με τέτοια τεράστια έκταση και με τέτοιο τσουνάμι που γίνεται παγκόσμια, θα βγουν κι άλλοι κορονοϊοί, τους οποίους δεν θα πιάνουν καθόλου τα εμβόλια. Έχουμε τα όπλα να τους αντιμετωπίσουμε, αλλά εάν κάνουμε αγώνα δρόμου -όπως κάνουμε αυτή την στιγμή- να αφήνουμε τον ιό ανεξέλεγκτο και μετά να προσπαθούμε να τον κυνηγήσουμε, δεν θα τελειώσουμε ποτέ, ή πολύ αργότερα».

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook