Πάτρα: Με κηδειόχαρτα στα μαγαζιά οι έμποροι – Αποδοκιμασίες στον Πέτσα | Video

Οργισμένοι είναι οι έμποροι της Πάτρας και γενικότερα της Αχαΐας από την απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα της περιοχής και μετά τη Δευτέρα 5 Απριλίου. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μετέβη το πρωί της Κυριακής στο Δημαρχείο της Πάτρας και εκεί τον περίμεναν συγκεντρωμένα μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας και μέλη σωματείων και τον αποδοκίμασαν έντονα.

Ο ίδιος ο υπουργός κατά την είσοδό του στο Δημαρχείο δεν έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους των φορέων ή τους δημοσιογράφους. Ωστόσο μέσα από το δημαρχείο σημείωσε πως «αυτή τη μάχη τη δίνουμε μαζί. Κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση, επιχειρηματικός κόσμος και φυσικά πολίτες. Σε αυτή τη μάχη για να βγούμε νικητές βάζουμε όλη πλάτη».

Η ανακοίνωση για το λιανεμπόριο στην Πάτρα:

«Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με μία αιφνιδιαστική ακατανόητη και αδικαιολόγητη απόφαση αναιρέθηκε το άνοιγμα του λιανεμπορίου για Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη που μόλις την Τετάρτη είχε αναγγελθεί. Ο Εμπορικός κόσμος βιώνει έναν άνευ προηγουμένου εμπαιγμό και εξευτελισμό. Είμαστε πάνω από 3 μήνες κλειστοί με κρατική εντολή και χωρίς καμία στήριξη. Βρισκόμαστε σε απόγνωση και χωρίς πλέον άλλες αντοχές. Σε όλο αυτό το διάστημα έχουμε έξαρση της πανδημίας αποδεικνύοντας το αυταπόδεικτο ότι το λιανεμπόριο δεν αποτελεί εστία μετάδοσης του ιού. Πληρώνει όμως βαρύ τίμημα με την καταστροφή χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

  • Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης και άνοιγμα των καταστημάτων στις 5 Απριλίου, με αυστηρή τήρηση περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία τους.
  • Ζητάμε από τους Βουλευτές της Αχαΐας, την Περιφέρεια, τον Δήμο και το Επιμελητήριο να πάρουν σαφή θέση για να μην επιτραπεί η μετατροπή της Πάτρας σε νεκρή πόλη.
  • Ζητάμε άμεση οικονομική στήριξη και ενίσχυση για το διάστημα που έχουμε παραμείνει κλειστοί, αποζημίωση για αδιάθετα εμπορεύματα και για την μείωση του τζίρου το 2020.
  • Ζητάμε ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ με νοσηλευτικό προσωπικό επίταξη του ιδιωτικού τομέα και επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος.
  • Καλούμε τους συναδέλφους και όλους τους φορείς της πόλης σε μαζική κινητοποίηση τηρουμένων των αποστάσεων και όλων των υγειονομικών μέτρων κατά την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα την Κυριακή 4/4 στις 9:00 π.μ. έξω από το Δημαρχείο, στις 10:00 π.μ .έξω από το Επιμελητήριο.

Σημειώνεται πως παρόλο που στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα ανοίξουν με αποστολή SMS στο 13032 και με τις μεθόδους click away και click inside, το βράδυ της Παρασκευής η Επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε την αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη εξαιτίας τους αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στις περιοχές και η κυβέρνηση αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.

Για το θέμα μίλησε στο OPEN TV και ο υπουργός Υγείας Bασίλης Κικίλιας ο οποίος παρέθεσε σειρά στοιχείων που δείχνουν την τεράστια αύξηση ενεργών κρουσμάτων σε Κοζάνη, Αχαΐα και Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, για την Κοζάνη ανέφερε ότι υπάρχει 97,56% αύξηση στα ενεργά κρούσματα, η πληρότητα στα νοσοκομεία της Κοζάνης είναι 100% και «έχουμε μηδέν κενές ΜΕΘ στην Κοζάνη».

ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ