Πάτρα: Εξελίξεις από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών της Τζωρτζίνας – Τα κρίσιμα ερωτήματα

πάτρα-εξελίξεις-από-τα-αποτελέσματα-τ-1375454

Είτε σήμερα είτε την Τετάρτη αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα.

Τα αποτελέσματα θα ρίξουν πιθανότατα «φως» στην αιτία του θανάτου της.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», η αρχική εντολή ήταν να ληφθούν καταθέσεις για τους θανάτους των τριών κοριτσιών μόνο από παθολογοανατόμους που έχουν ασχοληθεί με τα συγκεκριμένους περιστατικά. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., θα περιόριζε σημαντικά το εύρος της έρευνας σε δύο ως τρεις ειδικούς, αντί των 30-40 ατόμων που φαίνεται να γνωρίζουν σημαντικές παραμέτρους της υπόθεσης.

Ωστόσο, μετά από παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών επιχειρείται η επέκταση της έρευνας σε όσους γνωρίζουν οτιδήποτε για τους μυστηριώδεις θανάτους. Κατόπιν αυτής, οι πρώτες κλήσεις βασικών μαρτύρων προσδιορίζεται για τα επόμενα 24ωρα, οπότε θα υπάρξουν και τα πορίσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της εννιάχρονης Τζωρτζίνας.

Υπενθυμίζεται πως χθες δημοσιεύματα έκαναν λόγο για εισπνοή τοξικού αερίου που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της 9χρονης. Λίγη ώρα αργότερα πηγές από την ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών διέψευσαν τις πληροφορίες.

Ειδικότερα, η πληροφορία ήταν ότι η νεκροψία, νεκροτομή αλλά και η επιστημονική εξέταση του 9χρονου κοριτσιού, της Τζωρτζίνας, δείχνει αλλοιώσεις στο οστό της μύτης της, που φέρεται να προέρχεται από εισπνεόμενο αέριο, τοξικό ή δηλητηριώδες, γεγονός που την οδήγησε στο θάνατο.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Προς το παρόν για τους θανάτους των τριών κοριτσιών παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Έμπειροι γιατροί, εξάλλου, αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει πλήρης εξάντληση του νόμου των πιθανοτήτων στους θανάτους των τριών κοριτσιών, ώστε τα επιμέρους δισεξήγητα επεισόδια που υπέστησαν (σ.σ. πάντα όταν δεν υπήρχε ιατρική επιτήρηση και μόνο όταν ήταν η μητέρα στο πλευρό τους) και η μη ανεύρεση οποιασδήποτε πάθησης να χαρακτηριστούν συμπτωματικά γεγονότα. «Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο σε ένα ζευγάρι αντιστοιχούν σε μία προς… 70 φορές τον πληθυσμό της γης».

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook