«Παταγώδη αποτυχία» χαρακτηρίζει το φιάσκο με τις μάσκες η Ντόρα | Video

Για παταγώδη αποτυχία και γραφειοκρατικό λάθος έκανε λόγο η βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη, σχολιάζοντας το φιάσκο με τις μάσκες που μοιράστηκαν στους μαθητές με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε αρχικά: “Είναι βέβαιο ότι ήταν μία παταγώδης αποτυχία. Έγινε ένα λάθος στο μέτρημα και στα μεγέθη των μασκών, άλλα διάβαζαν, άλλα κατάλαβαν, ήταν ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί. Είναι βέβαιο ότι κάποιος γραφειοκράτης έκανε λάθος.

Από εκεί και πέρα θα το αναζητήσουμε, θα δούμε και ποιος έχει την ευθύνη γιατί στην όποια διαχείριση δημοσίου χρήματος έχει ευθύνες όποιος την κάνει. Θα το ψάξουμε, θα το δούμε, δεν έχουμε σκοπό να κρεμάσουμε κανέναν. Έγινε λάθος. Αυτό που έχει σημασία είναι οι άλλες δύο μάσκες που θα πάνε στο σχολείο να είναι σωστές”.

Ερωτηθείσα για το κόστος των μασκών με το οποίο επιβαρύνθηκε το ελληνικό δημόσιο, απάντησε: “Τα 6 εκατομμύρια όταν τα διαχειρίζεσαι περνούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο, γίνεται μία διαδικασία, ένας διαγωνισμός. Δόθηκε στην ΚΕΔΕ διότι υπήρξε ένας προβληματισμός.

Ένας πραγματικός προβληματισμός. Υπήρξαν χώρες που δεν δώσανε καθόλου μάσκες, χώρες που δώσανε. Τελικώς επικράτησε η άποψη ότι για λόγους κόστους είναι καλό τα παιδιά να πάρουν από τρεις μάσκες και έγινε και για λόγους συμβολισμού”.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Ποιες χώρες θα πάρουν πρώτες το εμβόλιο; «Πόλεμος» ΗΠΑ – ΕΕ
Επόμενο άρθροΧαμός με τις μάσκες “μαμούθ” – Ποιος επιχειρηματίας τις έφτιαξε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ