Παρουσίαση του βιβλίου «Παραβολές φωτός» του Στέλιου Λιονάκη στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων

παρουσίαση-του-βιβλίου-παραβολές-φω-948326

Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 19:00 ο Στέλιος Λιονάκης παρουσιάζει το πρώτο του βιβλίο, «Παραβολές φωτός», των εκδόσεων Θερμαϊκός και θα υπογράψει αντίτυπα του έργου του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων (Νεώριο Μόρο, Παλιό Λιμάνι, Χανιά Κρήτης).

Είσοδος Ελεύθερη.

Τον συγγραφέα θα πλαισιώσουν στην παρουσίαση:

Χρήστος Λιονής, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Κρήτης

Ανδρέας Καρέλης, Κοινωνικός Ανθρωπολόγος-Ερευνητής στη Δημόσια Υγεία

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Παραβολές φωτός» (2018), Εκδόσεις «Θερμαϊκός»

Τα ερωτήματα που γεννιούνται μέσα μας σε διάφορες φάσεις της ζωής μας ζητούν απαντήσεις, και αν τα διερευνήσουμε θα μας οδηγήσουν σε όμορφα ταξίδια σκέψης, θα εξασκήσουν το μυαλό και θα δυναμώσουν το συναίσθημα μας. Η αναζήτηση της προσωπικής μας Ιθάκης είναι μια διεργασία μακρόχρονη και απαιτεί δύναμη ψυχής. Μπορεί όμως κατά την πορεία αυτή να μας προσφέρει πολλά ταξίδια που συνιστάται να τα απολαύσουμε.

Στο βιβλίο «παραβολές φωτός» παρέχονται τρεις ιστορίες σαν παραβολές, οι οποίες έχουν σκοπό να παρακινήσουν τον αναγνώστη να σκεφτεί σχετικά με την ζωή του, την καθημερινότητα του και τις ανθρώπινες σχέσεις που δομούν το κοινωνικό του δίκτυο. Οι «παραβολές φωτός» προσπαθούν να προκαλέσουν τον αναγνώστη να σκεφτεί διαφορετικά και ίσως μπορέσουν να τον βοηθήσουν να ψάξει απαντήσεις που θα τον ωθήσουν να ευχαριστηθεί και να απολαύσει περισσότερο την καθημερινότητα του.

Η όλη προσέγγιση γίνεται με εναλλακτικό τρόπο, σε σχέση με τα συνηθισμένα βιβλία αυτογνωσίας, μιας και τα τρία κύρια παραδείγματα που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας, παρέχουν ουσιαστικά τρεις διαφορετικούς κόσμους, μέσα στους οποίους θα ταξιδέψει ο αναγνώστης.

Στους τρεις αυτούς κόσμους: 1) «Το συναισθηματικό δάσος», 2) «Τον στόλο του χαρακτήρα και της προσωπικότητας και τα καράβια των επιλογών» και 3) «Σαν όχημα ο κάθε άνθρωπος και τα οχήματα των θέλω», η ζωή, η καθημερινότητα και οι ανθρώπινες σχέσεις, παρομοιάζονται με την χρήση συμβολισμών, οι οποίοι με έμμεσο τρόπο, παρέχουν τροφή για σκέψη και ουσιαστικά παρακινούν να αναζητηθεί η προσωπική μας Ιθάκη.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από το βιβλιοπωλείο «Librairie» [Α. Παπανδρέου 75, Χανιά / τηλ 28210 45554].

Λίγα λόγια για τον Στέλιο Λιονάκη

Είναι απόφοιτος της Νοσηλευτικής Σχολής, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Δημόσια Υγεία και εξειδίκευση στην Επιδημιολογία. Στην παρούσα φάση είναι υποψήφιος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε ερευνητικά προγράμματα, ως επιστημονικός συνεργάτης. Πιστεύει ότι η σκέψη μας συνίσταται να είναι διερευνητική, γεννώντας ερωτήματα, που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε, ώστε να διευρύνουμε τους ορίζοντες της σκέψης μας.

Η πολύχρονη σκέψη και η διερεύνηση του κόσμου, με υπομονή και επιμονή, οδηγεί σε ταξίδια, που παρέχουν απαντήσεις για διάφορα ερωτήματα. Απαντήσεις, που, είτε είναι αναμενόμενες, είτε είναι αναπάντεχες, σίγουρα μας βοηθούν να εξερευνήσουμε πολλές παραμέτρους της ζωής μας, να βελτιώσουμε την ποιότητα του συναισθήματος και της σκέψης μας, και να ευχαριστηθούμε την καθημερινότητα μας. Καρπός κάποιων προσωπικών σκέψεων και αναζητήσεων του συγγραφέα, αποτελεί το πρώτο συγγραφικό του έργο, με τίτλο «Παραβολές φωτός», το 2018.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο ΕΔΩ

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook