Παρουσία του Επιμελητηρίου Χανιών στην 84η ΔΕΘ

Με δικό του περίπτερο το «Chania Values» που φιλοξένησε και έξι χανιώτικες επιχειρήσεις συμμετείχε το Επιμελητήριο Χανίων στην 84η ΔΕΘ τον μεγαλύτερο και παλαιότερο εκθεσιακό θεσμό της χώρας.

Το ΕΒΕΧ εκπροσώπησαν στη ΔΕΘ, ο Πρόεδρος του Αντώνης Ροκάκης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του φορέα Δημήτρης Μουντάκης.

Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Chania Values στο οποίο προβλήθηκε η Χανιώτικη επιχειρηματικότητα συμμετείχαν οι ακόλουθες επιχειρήσεις:
• Ανώνυμος Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης Α.Ε. «ΑΝΕΚ LINES»
• Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων
• Εταιρεία Αναπτύξεως Επαρχίας Αποκορώνου Α.Ε. «ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ. Α.Ε.»
• Κοινοπραξία Ναυτικών Εταιριών Κρητικές Ημερήσιες Κρουαζιέρες «Cretan Daily Cruises»
• Μονάδα Βιομηχανικών Ιατρικών Αερίων Κρήτης «ΜΟΒΙΑΚ Α.Ε.»
• Ροκάκης Α.Ε. «Crete Fish S.A.»
• Terra Creta Ανώνυμος Βιομηχανική & Εμπορική Εταιρεία

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο των εκδηλώσεων της 84ης ΔΕΘ, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης είπε:  «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το περίπτερο του Επιμελητηρίου Χανίων φέτος ήταν σε πολύ καλή θέση, δίπλα από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Προχωρήσαμε σε ένα πολύ διαφορετικό τρόπο παρουσίασης των Χανιώτικων επιχειρήσεων στη ΔΕΘ και ο κόσμος ήταν πολύ περισσότερος στα περιπτερά μας. Το ενδιαφέρον των ανθρώπων που επισκέφθηκαν τα χανιώτικα περίπτερα μεγάλο και το θετικό σημείο είναι ότι καθ όλη την διάρκεια της παραμονής μας στη Θεσσαλονίκη, κάναμε επαφές με κυβερνητικούς φορείς, αλλά και οργανισμούς για να μπούμε σε διαδικασίες διαφορετικές βοηθώντας έτσι τις επιχειρήσεις του Νομού μας.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι συμφωνήθηκε να γίνει στα Χανιά η επόμενη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ ενώ μία μέρα μετά θα ξεκινήσει και το 2ο Business Forum και έτσι αυτά που είχαμε πει στο ξεκίνημα της διοίκησης μας στο ΕΒΕΧ, να γίνουν δηλαδή τα Χανιά κέντρο επιχειρηματικότητας γίνονται πραγματικότητα και ευελπιστούμε να γίνει κάτι σημαντικό.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στην 84η ΔΕΘ και το δίμηνο της διακυβέρνησής της χώρας από τη ΝΔ ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ δήλωσε ότι οι ενέργειες που έχουν γίνει είναι θετικές, τα μηνύματα ελπιδοφόρα και ο επιχειρηματικός κόσμος είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος αφού έγιναν ανακοινώσεις για φοροελαφρύνσεις, είτε αυτές έχουν να κάνουν με τον ΕΝΦΙΑ, είτε με τη φορολόγηση των κερδών των επιχειρήσεων ή των μερισμάτων και είναι πολύ σημαντικές ανάσες για τον επιχειρηματικό κόσμο. Γενικότερα είπε ο κ. Ροκάκης επικρατεί μια αισιοδοξία, υπάρχει ενδιαφέρον αυξημένο για επενδύσεις σ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και τα Χανιά. Υπάρχουν μεγάλες προοπτικές και εμείς είμαστε εδώ για να τις υποστηρίξουμε.

Το Επιμελητήριο Χανίων μετά και τις επαφές μας στην Θεσσαλονίκη κατέληξε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ, θα είναι πολύ πιο κοντά και μέσα στην καθημερινότητα του επιχειρηματία διότι οι προτροπές και οι βλέψεις της κυβέρνησης είναι να γίνει το Επιμελητήριο πιο ουσιαστικό και να είναι πιο κοντά σαν συνεργάτης στον κάθε επιχειρηματία και εμείς σαν Διοίκηση αυτό θα κάνουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ