Παρφέ σοκολάτα με κράνμπερι

παρφέ-σοκολάτα-με-κράνμπερι-956846

Ένα πεντανόστιμο επιδόρπιο που μπορείς να φτιάξεις γρήγορα και εύκολα. Και που αγαπά τη σιλουέτα σου!

Θερμίδες: 286/μερίδα

Συστατικά

1 1/3 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

1 φλιτζάνι φρέσκα cranberries

1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 1/2 φλιτζάνια άπαχο γάλα

2 μεγάλα κρόκοι αυγών

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

114 γραμμάρια ημίγλυκη σοκολάτα κομμάτια

1 φλιτζάνι σαντιγί light

1/4 φλιτζάνι τυρί μασκαρπόνε

Τρόπος μαγειρέματος

Ανακάτεψε 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Άστο να σιγοβράσει, αφαίρεσε από τη φωτιά και ανακάτεψε το σιρόπι ζάχαρης και τα cranberries σε ένα μικρό μπολ. Βάλε στο ψυγείο για 4 ώρες.

Βάλε την λευκή ζάχαρη σε ένα πιάτο, πρόσθεσε τα cranberries και ανακάτεψε για να πάει η ζάχαρη παντού και άστα σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα. Ανακάτεψε το υπόλοιπο 1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού, και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.

Ανακάτεψε το 1/2 φλιτζάνι γάλα και στους κρόκους αυγών σε ένα μικρό μπολ με ένα σύρμα. Ζέστανε το υπόλοιπο 2 φλιτζάνια γάλα στους 180 °.

Ανακάτεψε το μείγμα του αυγού στο μείγμα κορν φλάουρ. Σταδιακά πρόσθετε μισό ζεστό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. Πρόσθεσε το μείγμα του αυγού στην κατσαρόλα και άφησέ το να βράσει. Μαγείρεψε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. Αφαίρεσε από τη θερμότητα.

Πρόσθεσε τη βανίλια και τη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Βάλε την πουτίγκα σε ένα μπολ που έχεις τοποθετήσει πάνω από ένα άλλο μεγάλο μπολ με πάγο και ανακάτεψε ανά διαστήματα για 15 λεπτά. Κάλυψε την επιφάνεια της πουτίγκας με μια πλαστική μεμβράνη και βάλτο στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Ανακάτεψε τη σαντιγί με το τυρί μασκαρπόνε σε ένα μπολ.

Πρόσθεσε περίπου 1/3 φλιτζάνι πουτίγκα σε κάθε ένα από 8 κύπελλα, συμπλήρωσε από πάνω με 3 κουταλιές της σούπας μείγμα μασκαρπόνε και στην κορυφή με περίπου 2 κουταλιές της σούπας cranberries.

tlife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook