Παράπονα για οδικό δίκτυο και καθαριότητα από τους τουρίστες στα Χανιά: Τι σχολιάζουν θετικά

παράπονα-για-οδικό-δίκτυο-και-καθαριό-1293583

Χρήσιμα συμπεράσματα για τις εντυπώσεις των επισκεπτών από τα Χανιά, σχεδιάζει να αντλήσει ο Δήμος Χανίων μέσα από την μεγάλη έρευνα του ΜΑΙΧ, η οποία θα υλοποιηθεί για τρίτη χρονιά φέτος, σε δείγμα 2.000 αλλοδαπών επισκεπτών και με προϋπολογισμό 3.000 ευρώ.

Για μια πραγματικά εποικοδομητική συνεργασία, η οποία παράγει  πολιτική, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σημειώνοντας πως τα συμπεράσματα είναι εξαιρετικά χρήσιμα «για μπορέσουμε να σχεδιάσουμε τις πολιτικές που θα εφαρμόσουμε ώστε να απαντήσουμε στα προβλήματα και να βελτιώσουμε τα κομμάτια που μας έχουν υποδείξει». Ο κ. Σημανδηράκης προσέθεσε  πως «πολύ σημαντικά παράπονα των επισκεπτών, εντοπίζονται στο οδικό μας δίκτυο, στο επίπεδο ασφάλειας και στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται και οδεύουμε σε ένα εκτεταμένο δίκτυο ασφαλτοστρώσεων. Αλλά και σε ποδηλατοδρόμους, κάτι το οποίο βελτιώσαμε και έχουμε βρει ότι τα δύο τελευταία χρόνια υπάρχει μια σημαντική αναβάθμιση στο κομμάτι αυτό».

Ο διευθυντής του ΜΑΙΧ, Γιώργος Μπαουράκης, αναφερόμενος στα ευρήματα των προηγούμενων ερευνών, σημείωσε πως «υπάρχει ένα συνεχές πρόβλημα όσον αφορά την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και ειδικότερα για  οικογένειες και άτομα με μειωμένη κινητικότητα, το λιγοστό πράσινο, το οδικό δίκτυο και την καθαριότητα των ακτών».

Για ένα εργαλείο το οποίο θα παρέχει πολύτιμες και στοχευμένες πληροφορίες στον Δήμο Χανίων, έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος πολιτισμού  και τουρισμού, Γιάννης Γιαννακάκης: «Μαθαίνουμε όχι μόνο από ποιά χώρα ή ποια ηλικία έχει ο επισκέπτης, αλλά και από πού ενημερώθηκε για τα Χανιά, σε τι είδους κατάλυμα επέλεξε να μείνει, πώς κινήθηκε, σε ποιες περιοχές διασκέδασε, με ποιο τρόπο κλπ».

zarpanews.gr

5 thoughts on “Παράπονα για οδικό δίκτυο και καθαριότητα από τους τουρίστες στα Χανιά: Τι σχολιάζουν θετικά

  1. Παράπονα?? τα Χανιά? μια από τις πιο »φιλικές για τους επισκέπτες πόλεις στην Ελλάδα? (έτσι δεν μας έλεγε η δημοτική αρχή?) και δεν είπαν τι καταπληκτικό ποδηλατόδρομο και δήμαρχο έχουμε??
    Ντροπή και αίσχος, τίποτα άλλο

  2. Ο/Η Ας ανεβάσουμε την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά στανταρντ, αρκετά με την ανατολίτικη κουλτούρα μας ! λέει:

    Αν έχεις βγει εκτός Ελλάδος θα ξέρεις ( όσο και να προσπαθούν να το κρύψουν η να το υποβαθμίσουν ) ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ! Σε όλους τους Ευρωπαικούς και όχι μόνο λαούς ( για τα Βαλκάνια δεν γνωρίζω ) η διαφορά είναι σαν να φεύγεις από το εσωτερικό του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος και πας σε ένα καταυλισμό Ρομά στην καλύτερη περίπτωση. Δεν υπάρχουν λοιπόν δήμαρχε μάθαμε τι νά κάνουμε καλύτερα και που να διορθωθούμε διότι την καθαριότητα την έχεις μέσα σου έμφυτη, είναι μέρος της και τρόπος ζωής, δεν την μαθαίνεις επειδή θα σε πει ο άλλος βρομιάρη, είναι μέρος της κουλτούρας σου, της συμπεριφοράς σου, της ζωής σου. Είναι το πιο αποκρουστικό και αηδιαστικό αίσθημα που προσφέρουμε στους επισκέπτες μας : να σιχαίνεται να φάει το φαγητό αφού στο πιάτο θα έχουν καθίσει πάνω από 200 μύγες ακόμα και αν το μόνο που κάνει είναι τις διώχνει. Και υπόψιν στο εξωτερικό οι περισσότεροι λαοί θεωρούν μολυσμένο το φαγητό που θα καθίσει μύγα γιατί απλά τις έχουν εξολοθρεύσει με την καθαριότητα και δεν ειναι συνηθισμένοι να έχουν συνδαιτημόνες τις μύγες. Για να τις εξολοθρεύσουμε και μείς λοιπόν και να ενταχθούμε στα Ευρωπαϊκά κράτη ( εγκαταλείπω της μετά από 200 χρόνια την ανατολίτικη κουλτούρα μας ) θα πρέπει να σταματήσουμε το πέταγμα των σκουπιδιών στους δρόμους, τις βρωμιές μας ο ένας στο χώρο του άλλου και να γίνουν σεμινάρια καθαριότητας από τα σχολεία για όλους, δεν γίνεται να είμαστε η ντροπή της Ευρώπης και στο θέμα της καθαριότητας, αρκετές πρωτιές έχουμε σε πολλά όχι και τόσο κολακευτικά θέματα και καταστάσεις !

  3. Δεν χρειάζεται να έρθουν οι τουρίστες να μας αξιολογήσουν, όλοι παραπονιούνται για τα στενά και ανύπαρκτα πεζοδρόμια, τους χώρους στάθμευσης, την καθαριότητα, το πράσινο μέσα στην πόλη. Αφήστε τις έρευνες και κάντε έργα. Πολύ καλές και αναγκαίες οι ασφαλτοστρώσεις, αλλά είμαστε στο 2021, ας κάνουμε και κάτι ακόμα καλύτερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook