Παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα στο νερό για χωριό των Χανίων μετά τη θεομηνία του Φεβρουαρίου

παραμένουν-τα-σοβαρά-προβλήματα-στο-ν-896503
dig

Έντονα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι όσων αφορά την ύδρευση και την άρδευση και ενώ έχουν περάσει πάνω από 5 μήνες από τις θεομηνίες του χειμώνα. Γίνεται προσπάθεια από τις υπηρεσίες του Δήμου Πλατανιά να αποκαταστήσουν το πρόβλημα στους αγωγούς, ωστόσο πολλά σημεία παραμένουν απροσπέλαστα μέχρι και σήμερα.

Ο λόγος για το χωριό Παπαδιανά του Δήμου Πλατανιά όπου οι μόνιμοι κάτοικοι μπορεί να είναι λίγοι, είναι όμως ηλικιωμένοι και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στις καταστάσεις που βιώνουν. Το χωριό είναι σε μια διαρκή υπολειτουργία όσων αφορά στην υδροδότηση μετά τις καταστροφές από τις πλημμύρες του χειμώνα, ενώ τα δίκτυα έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες.Συγκεκριμένα οι κάτοικοι καταγγέλλουν, ότι εκτός του ότι δεν υπάρχει φυσικά νερό για τις απαραίτητες αγροτικές εργασίες που αποτελούν την πηγή εσόδων, το πόσιμο νερό τις περισσότερες μέρες χαμηλώνει σταδιακά η πίεση με την οποία φτάνει στα σπίτια και εντέλει στερεύει.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΒΑ Κώστα Κονταράκη, υπάρχουν σοβαρές βλάβες στις υδρομαστεύσεις από τις οποίες υδροδοτείται η περιοχή, ενώ το δύσκολο κομμάτι της αποκατάστασης των προβλημάτων, έγκειται στο ότι ακόμα και σήμερα τα συνεργεία δεν μπορούν να φτάσουν στα συγκεκριμένα σημεία λόγω του ότι δεν υπάρχει προσέγγιση.Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Κονταράκη ένα πρώτο αποτέλεσμα με τις εργασίες αποκατάστασης θα φανεί εντός της εβδομάδας, όπου τα συνεργεία της ΔΕΥΑΒΑ θα επιχειρήσουν να κάνουν νέες συνδέσεις στην περιοχή, ώστε να μπορεί να υδροδοτείται επαρκώς.Προς το παρόν, η ύδρευση στην περιοχή γίνεται από μια τοπική γεώτρηση αλλά και από άλλες υδρομαστεύσεις που εξυπηρετούν τριγύρω οικισμούς.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook