Παραμένει η υποχρέωση για 30% ηλεκτρονικές αποδείξεις με… άδειες τσέπες και κλειστά μαγαζιά

παραμένει-η-υποχρέωση-για-30-ηλεκτρονικ-1140158

Σε λίγες μέρες μπαίνουμε στον Δεκέμβριο. Ο φετινός Δεκέμβρης και τα Χριστούγεννα θα είναι εντελώς διαφορετικά σε σχέση με πέρσι καθώς θα βρουν τους Έλληνες σε συνθήκες lockdown. Το 2020 δεν εξελίχθηκε καλά για την ελληνική οικονομία με την ύφεση να ξεπερνάει το 10% με τα περισσότερα νοικοκυριά να χάνουν εισόδημα αλλά να παραμένει η υποχρέωση για 30% e-αποδείξεις.

Ο κορονοϊός έφερε συνθήκες ασφυξίας στην οικονομία με καταστήματα λιανικής, καφέ και άλλες επιχειρήσεις να είναι κλειστές για περισσότερο από 3 μήνες μέσα στο 2020. Αυτό που έμεινε «άθικτο» είναι η υποχρέωση των πολιτών για αγορές με πλαστικό χρήμα το 30% του εισοδήματός τους.

Πραγματικά παράδοξο καθώς οι επιλογές που είχαν οι πολίτες εντός του 2020 να ξοδέψουν τα χρήματά τους είναι πραγματικά περιορισμένες. Συνεπώς, υπάρχει φόβος, μεγάλο μέρος του πληθυσμού να μην καταφέρει να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό «πλαστικών» αποδείξεων και να αναγκαστεί να πληρώσει 22% έξτρα φόρο.

POS

Καφέ κλειστά, εστιατόρια κλειστά, καταστήματα κλειστά για περισσότερους από τρεις μήνες. Οι ηλεκτρονικές αγορές άνθισαν την περίοδο της καραντίνας ωστόσο, υπάρχουν και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που δεν γνωρίζουν πώς να ψωνίσουν ηλεκτρονικά, αγαθά που χρειάζονται. Γι’ αυτή την ομάδα πολίτων υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην συγκεντρώσουν τις αποδείξεις που χρειάζονται και να πληρώσουν έξτρα φόρο.

Η κυβέρνηση από την στιγμή που οι υγειονομικές συνθήκες το επέβαλαν θα έπρεπε να μεριμνήσει επ’ αυτού και να μειώσει το απαιτούμενο ποσοστό επί του εισοδήματος για αγορές με πλαστικό χρήμα.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook