Παντζαροσαλάτα με μυζήθρα, πετιμέζι ροδιού και κολοκυθόσπορο

παντζαροσαλάτα-με-μυζήθρα-πετιμέζι-ρ-1615189

Μια εντυπωσιακή σε εμφάνιση, αλλά και γεύση σαλάτα με βάση το παντζάρι, που μπορεί κάλλιστα να πρωταγωνιστήσει και σε ένα εορταστικό τραπέζι.

Υλικά

Μερίδες: 6

  • 1 κιλό βολβούς παντζαριών, πλυμένους
  • 60 ml πετιμέζι ροδιού
  • 20 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • λίγο δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. φρέσκια γλυκιά μυζήθρα
  • 60 γρ. κολοκυθόσπορους, καβουρδισμένους ελαφρά
  • 100 γρ. σπόρους ροδιού
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 30 ml μηλόξιδο
  • αλάτι

Διαδικασία

  • Βάζουμε τα παντζάρια να βράσουν με τη φλούδα τους σε άφθονο ελαφρώς αλατισμένο νερό.
  • Τα κρυώνουμε και τα ξεφλουδίζουμε με τα χέρια μας.
  • Τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια σε ένα μπολ σερβιρίσματος και προσθέτουμε το πετιμέζι ροδιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το μηλόξιδο και το ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με δυόσμο.
  • Από πάνω σπάμε τη μυζήθρα.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο δυόσμο ακόμα, προσθέτουμε τον κολοκυθόσπορο, τους σπόρους ροδιού και σερβίρουμε.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook