Πανέτοιμα τα σχολεία των Χανίων για τις εξετάσεις – Τι είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πανελλαδικών στον SUPER FM 89.6

πανέτοιμα-τα-σχολεία-των-χανίων-για-τι-1026195

Στο στούντιο του SUPER FM 89.6 και στην εκπομπή «Πολιτισμός εν κινήσει» με την Ανδρονίκη Κοκοτσάκη βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Διευθυντής στο ΓΕΛ Νέας Κυδωνίας και πρόεδρος της Επιτροπής Πανελλαδικών Εξετάσεων στα Χανιά, Μανώλης Παπαδάκης, δύο μέρες πριν την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων σε μία χρονιά ιδιαίτερη από πολλές απόψεις.

Ιδιαίτερη σημασία, όπως τόνισε, είχε η συνεχής επικοινωνία των εκπαιδευτικών με τους μαθητές εν μέσω καραντίνας, σε μία περίοδο που τα παιδιά δεν ήξεραν καν αν θα δώσουν εξετάσεις, με μαθητές και καθηγητές, παρά τα εμπόδια, να είναι αισιόδοξοι.

Έκκληση του ίδιου οι μαθητές να προσπαθήσουν να αποβάλουν το άγχος, να βρίσκονται λίγο νωρίτερα στο σχολείο ώστε να προσαρμοστούν, να αποφεύγουν να διαβάζουν την τελευταία στιγμή και να μονοπωλούν οι πανελλαδικές τις συζητήσεις τους, να διαβάσουν προσεκτικά τα θέματα και τις οδηγίες, να προχωρήσουν αν κάπου κολλήσουν και δεν μπορούν να απαντήσουν, καθώς και να θυμούνται οτι οι πανελλαδικές δεν είναι το κλειδί για την ευτυχία, αλλά μόνο για την είσοδο στην δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως ενημέρωσε, 1.011 μαθητές θα δώσουν με το νέο σύστημα και 114 με το παλιό και είναι όλα έτοιμα για τη διεξαγωγή των εξετάσεων, με τα μέτρα προστασίας να τηρούνται ευλαβικά. Οι αποστάσεις θα είναι 1.5-2 μέτρα, με τις αίθουσες να έχουν οργανωθεί ήδη για την υποδοχή των μαθητών. Όλα τα εξεταστικά κέντρα θα έχουν τον απαιτούμενο αριθμό επιτηρητών, οι οποίοι θα είναι παραπάνω από 1.000, αφού οι απαιτήσεις είναι αυξημένες. Οι αίθουσες θα αερίζονται, ενώ ήδη έχει προμηθευτεί και μοιραστεί το απαραίτητο υγειονομικό υλικό.

Όσον αφορά τα ειδικά μαθήματα, ξεκαθάρισε οτι είναι δίκαιο το αίτημα όλων να μην γίνει η εξέταση στην Αθήνα, αφού κάλλιστα μπορεί να πραγματοποιηθεί στα Χανιά, δεδομένου οτι υπάρχει το δυναμικό και ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών.

Ήδη από τις 8 Μαΐου έχει γίνει αίτημα στην πολιτεία, όμως αυτή την εβδομάδα αναμένεται η οριστική απόφαση της κυβέρνησης.

zarpanews.gr

One thought on “Πανέτοιμα τα σχολεία των Χανίων για τις εξετάσεις – Τι είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πανελλαδικών στον SUPER FM 89.6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook