Πανελλήνιες 2022: Για ποιους λήγει το μηχανογραφικό στις 26 Μαΐου

πανελλήνιες-2022-για-ποιους-λήγει-το-μηχα-1254203

Στις 3 Ιουνίου δίνεται το εναρκτήριο λάκτισμα για τις Πανελλήνιες 2022, με τους υποψηφίους να κάνουν τις τελευταίες τους επαναλήψεις πριν μπουν στις σχολικές αίθουσες για να δώσουν εξετάσεις.

Οι Πανελλήνιες ξεκινούν την Παρασκευή 3 Ιουνίου, όπως κάθε χρόνο, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας – Έκθεση.

Φέτος θα υπάρξουν αλλαγές στις εξετάσεις με τον μαθηματικό και σύμβουλο σταδιοδρομίας, κ. Στράτο Στρατηγάκη να δίνει το πλαίσιο, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως τονίζει, δύο από τις πιο σημαντικές αλλαγές που θα επηρεάζουν τους υποψηφίους είναι η ημερομηνία ανακοίνωσης των βάσεων και η κατάργηση του διπλού μηχανογραφικού.

«Τα παιδιά θα δώσουν, όπως πέρυσι, ένα μηχανογραφικό στο οποίο θα δηλώσουν μέχρι και όλες τις σχολές του επιστημονικού πεδίου που ανήκουν» δήλωσε ο κ. Στρατηγάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις 17 ημέρες λιγότερης αγωνίας που θα κερδίσουν φέτος οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων και οι γονείς τους.

Οι αλλαγές των Πανελληνίων 2022

  • Καταργείται το διπλό μηχανογραφικό
  • Ανακοίνωση των βάσεων μέχρι 10 Αυγούστου
  • Το μηχανογραφικό των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις από 17/5
  • Μείωση του ελάχιστους ύψους για τα κορίτσια στην Αστυνομία , το Λιμενικό και την Πυροσβεστική.
  • Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής παίρνει υπόψη τις επιδόσεις των υποψηφίων

Οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής ανά σχολή

«Επειδή οι Πανελλαδικές είναι ένας διαγωνισμός συμπλήρωσης θέσεων τα τελευταία χρόνια μπαίνουν δύσκολα θέματα γιατί ο σκοπός είναι να γράψουν πάνω από το 18 μόνο το 10% των υποψηφίων. Κάθε χρόνο το τέταρτο θέμα στα ειδικά μαθήματα είναι και πιο δύσκολο», σχολίασε ο κ. Στρατηγάκης.

«Αν πέσουμε σε χρονιά που οι επιδόσεις των παιδιών είναι κακές τότε θα έχουμε ένα μέσο όρο βαθμολογίας γύρω στο 9 που θα δώσει πολύ χαμηλό EBE», δήλωσε ο κ. Στρατηγάκης ο οποίος αναφέρθηκε και στον αριθμό των εισακτέων φέτος που θα είναι μειωμένος κατά 9.000. «Αυτές οι θέσεις ήταν πλασματικές», τόνισε σχετικά.

Για ποιους λήγει το Μηχανογραφικό στις 26 Μαΐου

Από την Τρίτη 17 Μαΐου 2022 ξεκίνησε η υποβολή μηχανογραφικού 2022 για το 5% που αφορά υποψήφιους και υποψήφιες που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και επιθυμούν να εισαχθούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η καταληκτική ημερομηνία είναι η Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 και ώρα 23:59.

Η εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου θα είναι προσβάσιμη κατά τις ανωτέρω ημερομηνίες όλο το 24ωρο εδώ και οι υποψήφιοι θα μπορούν από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή με πρόσβαση στο Διαδίκτυο, να υποβάλουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο με τις προτιμήσεις των Σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν και να δηλώσουν όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την υποψηφιότητά τους.

Οι υποψήφιοι ημερήσιων και εσπερινών Γ.Ε.Λ. και ΕΠΑ.Λ. που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων και τη γνωστοποίηση των βαθμών της τελικής τους επίδοσης στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, τα ειδικά μαθήματα και τις πρακτικές δοκιμασίες, καθώς και τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των ικανοτήτων συμπληρώνουν μηχανογραφικό δελτίο (μηχανογραφικό δελτίο πρώτης φάσης).

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook