Παναγιώτης Σημανδηράκης: «Η Νικηφόρου Φωκά αντικατοπτρίζει το όραμα που έχουμε για τους κεντρικούς δρόμους των Χανίων»

παναγιώτης-σημανδηράκης-η-νικηφόρο-949290

Την ικανοποίησή του για την ανάπλαση της οδού Νικηφόρου Φωκά εξέφρασε ο Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Ο δήμαρχος Χανίων στάθηκε στην ταχύτητα που ολοκληρώθηκαν τα έργα, αλλά και στην τελική του εικόνα και διαμόρφωση, με τις χαρακτηριστικές «μουσικές διαβάσεις» να αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα.

Αναλυτικά η ανάρτησή του σε κοινωνικό δίκτυο:

«Η ανάπλαση της Νικηφόρου Φωκά ολοκληρώθηκε με μια «νότα» αισιοδοξίας.

Μια παρέμβαση που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πως ένα έργο, με διάρκεια μικρότερη από 4 μήνες, μπορεί να αλλάξει την εικόνα της πόλης μας μέσα σε λίγο καιρό.

Ένας παραμελημένος για χρόνια δρόμος, άλλαξε μορφή και πλέον, αντικατοπτρίζει με σαφήνεια το όραμα που έχουμε για τους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας.

Δρόμοι που μπορούν να διασχίσουν με ασφάλεια πεζοί και οδηγοί, προσβάσιμοι σε ΑμεΑ, οικογένειες και ηλικιωμένους, λειτουργικοί αλλά και καλαίσθητοι συνταιριάζοντας το σύγχρονο με το ιστορικό παρελθόν των τειχών.

Με σήμα κατατεθέν της οδού τις «μουσικές» διαβάσεις, που μας οδηγούν στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, συνεχίζουμε με την ίδια όρεξη τις παρεμβάσεις σε κεντρικούς δρόμους του Δήμου μας. Έχουμε να κάνουμε ακόμα πολλά.»

zarpanews.gr

6 thoughts on “Παναγιώτης Σημανδηράκης: «Η Νικηφόρου Φωκά αντικατοπτρίζει το όραμα που έχουμε για τους κεντρικούς δρόμους των Χανίων»

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΜΠΡΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟ ΠΑΕΙ ΤΟ ΕΧΑΣΕ…
    ΑΦΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ 200 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΦΩΚΑ, ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑ ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΕΒΑΨΕ ΜΙΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ΣΑΝ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ ΤΟΥ ΠΙΑΝΟΥ.
    ΗΜΑΡΤΟΝ…
    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΕΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΓΙΑΤΙ «ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΙΟ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΙΣΙΟ».

  2. Εκτιμώ οτι η σάλτσα της «μουσικής διάβασης» δεν είναι σύννομη με τον ΚΟΚ και αν κάποιος ισχυριστεί σε δικαστήριο οτι «δεν κατάλαβα οτι ήταν διάβαση» θα θεωρηθεί έγκυρο.
    Κατά τα άλλα περιμένουμε να δούμε μια «μη μουσική» διάβαση στη Τζανακάκη που από τη Νεάρχου/Σολωμού μέχρι την αγορά δεν βλέπω καμία, ενώ σε ολόκληρη Δημοκρατίας υπάρχει 1 στα φανάρια στο κήπο!
    Δυστυχώς η προσβασιμότητα και η διευκόλυνση των πεζών απλά εξαντλείται σε έργα «βιτρίνας». Τι να την κάνω τη πεζοδρομημένη Χαληδων αν πάλι δεν μπορώ να περάσω απο τις κρεπεροσυμπληγάδες;

  3. Έγινε κάτι καλό βρε παιδιά έστω και αργά, πείτε μια καλή κουβέντα. Όλο γκρίνια και μιζέρια πως να πάνε μπροστά τα Χανιά. ότι και να κάνει κάποιος θα βγούνε μερικοί και θα κλαψουριζουν .Κακομοιριά !!!!!

    1. Για να πάνε μπροστά τα Χανιά τα λέμε Βασίλη.
      Ουσιαστικό πρόβλημα δεν είχαν στην περιοχή τα πεζοδρόμια, άντε να είχε αυτό στο θέατρο ανατολικής τάφρου.
      Στη σαμπιονάρα απο τη μεριά της θάλασσας που έχει μεγάλο πρόβλημα, δυο άτομα δεν χωρανε να περάσουν μαζί, το καροτσάκι κολλάει στη βάση του στύλου του φωτισμού, τι έχει γίνει;;; Ράβε ξήλωνε κάθε χρόνο τα κολονάκια για να μη παρκάρουν;;;; Και τι χρησιμότητα έχει το κενό από τα κολονάκια μέχρι το πεζοδρόμιο;;; Να παρκάρεις υποτίθεται δε μπορείς, να περάσεις με καροτσάκι πάλι δε μπορεις…το ‘χουμε και το καμαρώνουμε;;;
      Στον ποδηλατόδρομο στο κολυμβητήριο χτες βράδυ περπατούσε κόσμος γιατί το στενό πεζοδρόμιο είναι προφανώς σχεδόν αδιάβατο από τα στραβά αλμυρίκια αλλά τουλάχιστο το παιδικό καροτσάκι που είδα βρήκε λύση σε ένα κατά τ’ άλλα αδιάφορο έργο βιτρίνας για να λέμε οτι κάναμε κάτι.

  4. Για να πάνε μπροστά τα Χανιά μας να λέμε μπράβο ρε παιδιά οχι πάντα κλάψα και όλα κακά στραβά και ανάποδα
    το καυσαέριο πρεπη να το κρατήσουμε μακριά από την πόλη μας ας γίνουμε λήγω ρεαλιστές ας περπατήσουμε λίγο
    να κατέβουν τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα από τα πεζοδρομία ο πολιτισμός δεν βλαπτη επιβάλετε
    βαγγελης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook