Παγώνουν τις αυξήσεις στις προμήθειες οι τράπεζες μετά τις αντιδράσεις

παγώνουν-τις-αυξήσεις-στις-προμήθειε-406193

Σε συνέχεια της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός με τους τραπεζίτες, οι διοικήσεις των τραπεζών αποφάσισαν την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου πως θα παγώσουν τις αυξήσεις στις προμήθειες που εισπράττουν κατά τη διάρκεια των συναλλαγών.

Οι αυξήσεις αυτές θα ξεκινούσαν από την 1η Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τους τραπεζίτες στις 24 Οκτωβρίου ο κ. Μητσοτάκης τους ζήτησε να πάρουν πίσω τις χρεώσεις. Εκείνοι δεσμεύτηκαν ότι θα επαναξιολογήσουν τις χρεώσεις και ότι θα προχωρήσουν σε μειώσεις ή ακόμη και κατάργηση κάποιων εξ αυτών.

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Αδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε σχετική ερώτηση, απηύθηνε αυστηρή προειδοποίηση προς τις τράπεζες λέγοντας χαρακτηριστικά «εξετάζουμε πολύ προσεκτικά τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές ιδίως των 3 από τις 4 συστημικές τράπεζες. Εγώ είμαι έτοιμος να στείλω προσωπικά καταγγελίες»

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα αν διαπιστωθούν παραβάσεις». «Οι τράπεζες έχουν λάβει ήδη το μήνυμα» είπε και πρόσθεσε: «Μην ξεχνάτε πως το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει μπει σε τράπεζα, 120.000 ευρώ μπήκε από μένα σε μια τράπεζα για να κατάσχεση χιλίων ευρώ σε ακατάσχετο λογαριασμό ενός συμπολίτη μας.»

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook