ΠΑΓΝΗ: Προβληματίζει η διασπορά κορονοϊού σε υγειονομικούς στην Πνευμονολογική Κλινική

Ο εφιάλτης του κορονοϊού παραμένει όπως και ο κίνδυνος εσωτερικής διασποράς μέσα στις κλινικές. Τα κρούσματα κορονοϊού στο νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΑΓΝΗ έθεσαν σε συναγερμό το νοσοκομείο καθώς δεν προκύπτει μόνο κίνδυνος για τους εργαζόμενους αλλά και τους ασθενείς.

Όπως προειδοποιεί το Σωματείο Εργαζομένων οι ασθενείς με covid απομονώνονται σε κοινό θάλαμο ανά κλινική και περιθάλπονται από κοινό ιατρονοσηλευτικό προσωπικό με τους υπόλοιπους ασθενείς. Η πρακτική αυτή ελλοχεύει δεκάδες κινδύνους ενώ ακόμη κι όταν το προσωπικό νοσεί, η λύση όπως επισημαίνεται δίνεται με εργαζόμενους – λάστιχο. (μετακίνηση εργαζομένων- σπάνε ρεπό κ.λπ.)

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου υπενθυμίζουν ότι μπορεί να βρισκόμαστε σε άλλη φάση της πανδημίας αλλά ότι δεν επιτρέπεται εφησυχασμός. Αυτό που ζητούν είναι μέτρα περιορισμού της διασποράς στις κλινικές. Προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να σταματήσουν οι μετακινήσεις μεταξύ τμημάτων, οι διπλοβάρδιες, τα αλλεπάλληλα νυχτερινά και διαμόρφωση ασφαλών θαλάμων νοσηλείας κρουσμάτων covid με σαφή χωροταξικό διαχωρισμό.

neakriti.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μα γιατί????? Αφού είναι εμβολιασμενο το προσωπικό…Ο κυριούλης με το παχύ μουστάκι τι έχει να πει τώρα…. καμία πρόβλεψη για τον λόγο????

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ