Ούτε ιερό, ούτε όσιο: Κατασχέθηκαν στο Μεξικό δυο θρησκευτικά αγάλματα από μεθαμφεταμίνη

ούτε-ιερό-ούτε-όσιο-κατασχέθηκαν-στο-μ-962186

Το οργανωμένο έγκλημα στο Μεξικό εξακολουθεί να αναζητά τρόπους για την κυκλοφορία ναρκωτικών, που δεν θα γίνονται αντιληπτοί από τις Αρχές.

Παρόλα αυτά τα δύο θρησκευτικά αγάλματα φτιαγμένα από μεθαμφεταμίνη, εξαιρετικά εθιστικό συνθετικό ναρκωτικό, εντοπίστηκαν από την ασφάλεια του αεροδρομίου της πόλης του Μεξικού, όπως ανακοίνωσε χθες Δευτέρα το γραφείο του γενικού εισαγγελέα.

Τα αγάλματα, βάρους 31 και 18 κιλών, βρέθηκαν συσκευασμένα σε ξύλινα κασόνια, σε έναν έλεγχο ρουτίνας, χάρις στην όσφρηση αστυνομικού σκύλου, ειδικά εκπαιδευμένου για τον εντοπισμό ναρκωτικών.

Τα δύο αγάλματα είχαν φτιαχτεί με «μια ουσία που έχει χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά της μεθαμφεταμίνης», σύμφωνα με το «λακωνικό» κείμενο που δημοσιοποιήθηκε από τις αρχές.

Η μεθαμφεταμίνη, ναρκωτικό πολύ πιο ισχυρό από τις αμφεταμίνες, προκαλεί έντονη διέγερση, αλλά έχει μακροπρόθεσμα καταστροφικές συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Είχε χρησιμοποιηθεί ευρέως κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου για να τονώνεται η προθυμία των στρατιωτών να πάνε στη μάχη.

Πηγή: newsbeast / 889noticias.mx

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook