Όταν τα social media «δικάζουν» τα τηλεπαιχνίδια – Ο Μπαχ, ο Τσιόδρας και… ο άχαστος

όταν-τα-social-media-δικάζουν-τα-τηλεπαιχνίδι-1476378

Αδυσώπητα είναι τα social media όταν ένα τηλεπαιχνίδι δεν ανταποκρίνεται στις υψηλές τους προσδοκίες. Πολλές φορές το «δικάζουν» και το «καταδικάζουν» με πλήθος σχολίων, χωρίς να δίνουν τη δυνατότητα μιας… βοήθειας. Μοιάζει σαν από τον Καλό, τον Κακό και τον Άσχημο στον Μπαχ, τον Τσιόρδα και τον… άχαστο να είναι ένας τρολ δρόμος.

Τα τηλεπαιχνίδια αποτελούν για την ελληνική τηλεόραση, ένα από τα «βαριά χαρτιά» της. Το προϊόν που ήρθε από την Αμερική κατάφερε να κατακτήσει τις καρδιές των τηλεθεατών από τα πρώτα βήματα της μικρής οθόνης. Από την εποχή της ασπρόμαυρης τηλεόρασης μέχρι και σήμερα, ένα επιτυχημένο φορμάτ κάνει τα μηχανάκια της τηλεθέασης να τρελαίνονται και κρατάει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών στα ύψη.

Δεν είναι μόνο τα χρηματικά έπαθλα που κερδίζουν οι νικητές. Είναι και η προσπάθεια του τηλεθεατή να «αποδείξει» τις γνώσεις του σε σχέση με τον συμμετέχοντα. Όπως, όμως, λένε και οι γνωρίζοντες μια ερώτηση που δεν προκαλεί το ενδιαφέρον του τηλεθεατή, είναι μια χαμένη ερώτηση.

Τι γίνεται όμως όταν ειδικά στην εποχή των social media τα τηλεπαιχνίδια κάνουν… λάθος;

Είτε πρόκειται για κάποιο λάθος στις ερωτήσεις, είτε για το επίπεδο των ερωτήσεων είτε ακόμη και για την «αδικία» κάποιου παίκτη. Όταν τα social «δικάζουν» ένα τηλεπαιχνίδι είναι ανελέητα.

Τις τελευταίες ώρες στο στόχαστρο βρίσκονται δύο από τα πλέον δημοφιλή τηλεπαιχνίδια. Το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» και το «The Chase» τα άκουσαν ή μάλλον τα διάβασαν για τα καλά. Το καθένα για διαφορετικούς λόγους.

Η ερώτηση του «Εκατομμυριούχου»

Πριν από λίγες μέρες μία ερώτηση στο παιχνίδι γνώσεων «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» αποτέλεσε αφορμή για δηλητηριώδη σχόλια στους τηλεθεατές και φυσικά στους χρήστες του Twitter. αν και αποτελεί ένα αγαπημένο τηλεοπτικό προϊόν δεν γλίτωσε.

Αφορμή στάθηκε η ερώτηση που αφορούσε την οικογενειακή κατάσταση, και συγκεκριμένα τα παιδιά, δύο προσωπικοτήτων. Εντελώς άσχετων μεταξύ τους. Ο παίκτης ούτε λίγο, ούτε πολύ έπρεπε να γνωρίζει τα παιδιά που είχαν συνολικά Ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και ο… Σωτήρης Τσιόρδας.

«Πόσα παιδιά απέκτησαν ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και ο Σωτήρης Τσιόδρας συνολικά» ήταν η διατύπωση της ερώτησης και οι χρήστες του Twitter βρήκαν την τέλεια αφορμή για… πάρτι.

Η σωστή απάντηση βρισκόταν ανάμεσα σε τέσσερις επιλογές: 10, 17, 20 και 27, με τον παίκτη να μην γνωρίζει τελικά ότι η σωστή απάντηση ήταν το 27.

Ο… άχαστος του «The Chase»

Λίγες μέρες αργότερα, οι χρήστες του Twitter εξέφρασαν τα παράπονά τους για το τηλεπαιχνίδι «The Chase», όταν ένας παίκτης που απάντησε σωστά σε 17 ερωτήσεις μοιράστηκε τα χρήματα με τους συμπαίκτες του. Αυτό βέβαια είναι το φορμάτ του παιχνιδιού, όμως για τους τηλεθεατές συντελέστηκε μια μεγάλη αδικία. Ο συγκεκριμένος παίκτης ήταν ο Κωνσταντίνος, ο οποίος αποθεώθηκε από το Twitter. Δεν ήταν λίγοι μάλιστα οι χρήστες του διαδικτύου που τόνισαν πως είναι άδικη η διαδικασία που δίνονται τα χρήματα στο παιχνίδι, αφού ο Κωνσταντίνος απάντησε σωστά σε πολλές περισσότερες απαντήσεις από τους συμπαίκτες του, αλλά στο τέλος μοιράστηκαν όλοι τα ίδια χρήματα.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook