Όταν ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήρθε στα Χανιά και μίλησε για τον Ανδρέα Παπανδρέου | Photos+Video

όταν-ο-δημήτρης-κρεμαστινός-ήρθε-στα-χ-688886

Ο σπουδαίος γιατρός, πολιτικός, μα -πάνω απ’ όλα- άνθρωπος Δημήτρης Κρεμαστινός, έφυγε από τη ζωή σε μια πολύ δύσκολη συνθήκη για τη χώρα, όπου σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα ήταν εκεί για να δώσει τα φόντα του και να βοηθήσει με τον τρόπο του, όπως έκανε πάντοτε.

Το zarpanews.gr επαναφέρει την τελευταία επίσημη επίσκεψή του στα Χανιά πριν από δύο χρόνια, τον Μάιο του 2018, όταν μίλησε για πρώτη φορά για τον Ανδρέα Παπανδρέου μετά τον θάνατό του, ενώ την επομένη παρουσίασε και το τελευταίο του βιβλίο για τις καρδιοπάθειες και πως νικούνται.

«Aν ζούσε ο Παπανδρέου μέχρι σήμερα, θα γραφόταν διαφορετικά η Ιστορία»

“Είναι η πρώτη φορά που μιλάω για τον Ανδρέα Παπανδρέου δημόσια από την μέρα που έφυγε”, εκμυστηρεύτηκε ο πρώην Υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος αποτέλεσε εκτός του προσωπικού γιατρού του μεγάλου ηγέτη, φίλο και συνεργάτη στην πολιτική, καθώς όπως ήρθε η ώρα να απαντήσει σε αυτά που ακούγονται και γράφονται και “αλλάζουν την πολιτική ιστορία του τόπου”.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου του 2018 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά με θέμα «Ανδρέας Παπανδρέου: εθνική στρατηγική, παρελθόν και μέλλον», ο κ. Κρεμαστινός έκανε αναφορά στην πολιτική φυσιογνωμία του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας πως “αν ζούσε ο Ανδρέας μέχρι σήμερα, θα γραφόταν διαφορετικά η Ιστορία”.Μάλιστα, μίλησε και για παραποίηση της ιστορικής φιγούρας του Παπανδρέου από αυτούς που έχουν πολιτικό συμφέρον από αυτό.

 

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση του:

Η παρουσίαση του βιβλίου του την επομένη στον Κήπο:Με τίτλο “Τώρα νικάμε τις Καρδιοπάθειες” το τελευταίο βιβλίο του προσωπικού γιατρού του Ανδρέα Παπανδρέου, στο οποίο έκανε μια βαθύτερη τομή στο θέμα, παρουσιάστηκε το απόγευμα της 14ης Μαΐου 2018 στο Καφέ του Δημοτικού Κήπου.

Τότε ο γιατρός δηλώνει πως συμβουλεύει το σύγχρονο άνθρωπο να κάνει τη ζωή που έκανε ο πρωτόγονος άνθρωπος, δηλαδή να τρώει σωστά, να ασκείται, να μην παχαίνει και βεβαίως, να μην έχει στρες:

 

Θεμελίωσε το Νοσοκομείο Χανίων

Η προσφορά του σπουδαία και πολυεπίπεδη και στον τόπο μας. Όπως αναγράφει άλλωστε και η πλακέτα του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων, στις 2 Οκτωβρίου του 1992 το Νοσοκομείο «Εθεμελιώθη επί Πρωθυπουργίας Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, από τους Υπουργό Υγείας και Πρόνοιας Δημήτρη Κρεμαστινό και Υφυπουργό Μανώλη Σκουλάκη».

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει…

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook