Οριστική η ένταξη της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο – Άνω των 50 εκ. ευρώ το όφελος για το νησί

οριστική-η-ένταξη-της-κρήτης-στο-μεταφ-873097

H οριστική ένταξη της Κρήτης στο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδυνάμου αποτελεί τεράστια επιτυχία για το νησί και δικαίωση μιας πολύμηνης διεκδίκησης των Επιμελητηρίων και των φορέων στην επίτευξη αυτού του στόχου, από όπου οι επιχειρηματίες θα έχουν όφελος πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ.

Στα οφέλη συγκαταλέγονται το αφορολόγητο και ακατάσχετο της οικονομικής ενίσχυσης, η εφαρμογή του μέτρου για όλα τα προϊόντα και όχι για μερικά όπως ήταν αρχικά το σχέδιο του υπουργείου και το «άνοιγμα» για εφαρμογή του μέτρου και σε άλλους τομείς.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας των τριών προέδρων των Επιμελητηρίων της Κρήτης και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Σαντορινιό, έγινε η παράδοση της μελέτης, καθώς και συζήτηση επί του μέτρου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Αντώνης Ροκάκης ικανοποιημένος για αυτή την μεγάλη επιτυχία δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή που μάθαμε ότι εξαιρείται η Κρήτη από το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδυνάμου, πίστεψα ότι πρέπει να διεκδικήσουμε σθεναρά την ένταξη του νησιού μας σ’ αυτό. Στις 29 Οκτωβρίου 2018 το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο συνεδρίασε στο Επιμελητήριο Χανίων παίρνοντας απόφαση την εν λόγω διεκδίκηση. Έκτοτε και μέσα από αλλεπάλληλες συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, αποστολή υπομνημάτων στο αρμόδιο υπουργείο και συνεχών επαφών και πιέσεων, τα καταφέραμε!», για να συνεχίσει λέγοντας:

«Κατά τη χθεσινή μας συνάντηση με τον υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Σαντορινιό, ενημερωθήκαμε επί της ουσίας για την ένταξη της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, αλλά και το σύνολο των οφελών που θα έχουν οι επιχειρηματίες μας.

Είναι άξιο αναφοράς πως το μέτρο είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο, θα ισχύσει από 1η Ιουλίου, εντάχθηκαν όλα τα προϊόντα και όχι μερικά όπως ήταν το αρχικό σχέδιο, ενώ στην Κρήτη το όφελος θα ξεπεράσει τα 50 εκ. ευρώ!

Ως Επιμελητήριο Χανίων, το αμέσως προσεχές διάστημα θα εκπαιδεύσουμε στελέχη μας προκειμένου να βοηθήσουμε τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες- μέλη μας, ώστε να ενταχθούν στο μέτρο, κάτι για το οποίο θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση.

Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω πως δεν εφησυχάζουμε σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία, αλλά αντιθέτως έχουμε ήδη θέσει τα θεμέλια ώστε το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδυνάμου να ισχύσει και σε άλλους τομείς, όπως αυτό της μετακίνησης των αθλητών του ερασιτεχνικού αθλητισμού, γιατί όπως άλλωστε έχουμε τονίσει επανειλημμένως «επιχειρείν, πολιτισμός και αθλητισμός» είναι τομείς που πρέπει να συνδέονται αρμονικά και να αλληλοσυμπληρώνονται!»

zarpanews.gr

One thought on “Οριστική η ένταξη της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο – Άνω των 50 εκ. ευρώ το όφελος για το νησί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook