Χανιά | Ενημέρωση για το μεταφορικό ισοδύναμο στο ΕΒΕΧ παρουσία του Γιάννη Πλακιωτάκη | Photos + Videos

χανιά-ενημέρωση-για-το-μεταφορικό-ισο-1123568

Χαμόγελα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων το απόγευμα της Πέμπτης, αφού στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, πραγματοποιείται συζήτηση για το μεταφορικό ισοδύναμο.

Το σημαντικό μέτρο για τον παραγωγικό κλάδο της Κρήτης, η οποία εντάχθηκε οριστικά σε αυτό τον Ιούνιο του 2019 (δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ), ενισχύει σημαντικά την οικονομία του νησιού, αφού και η Κρήτη πλέον θα απολαμβάνει τα προνόμια που άλλα νησιά έχουν εδώ και δύο έτη, δεδομένου οτι έχει ανταγωνιστικά μειονεκτήματα λόγου του μεγάλου κόστους μεταφοράς, ενώ θα υπάρξει και μείωση του κόστους των καυσίμων μέσω επιδότησης του κόστους μεταφοράς τους.

Το παρών έδωσαν πολιτικά πρόσωπα και εκπρόσωποι οργανισμών και φορέων για να συζητήσουν το θέμα με τον υπουργό, αλλά και να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες του μέτρου.Εκτός του μεταφορικού ισοδυνάμου, έγιναν τοποθετήσεις και για το λιμάνι της Σούδας, του οποίου η μελέτη βρίσκεται εδώ και χρόνια σε εξέλιξη, αλλά και για τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που αναμένονται στην περιοχή.

Ο υπουργός επισήμανε οτι πρόκειται για μέτρο μόνιμου χαρακτήρα, επισημαίνοντας οτι η κυβέρνηση Μητσοτάκη άναψε το πράσινο φως για την ένταξη της Κρήτης στο μεταφορικό ισοδύναμο.

Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για την ανάγκη αξιοποίησης του λιμανιού της Σούδας:

Ο Μανούσος Βολουδάκης έκανε λόγο για ευκαιρία, ώστε να αναπτυχθούν ακόμα περισσότεροι οι ακτές και τα λιμάνια των Χανίων.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ, Αντώνης Ροκάκης, σχολίασε:

«Μια από τις σημαντικότερες στρατηγικές επιδιώξεις του Επιμελητηρίου Χανίων, η

επέκταση του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου και στην Κρήτη, έγινε πραγματικότητα σε στενή συνεργασία με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Για το λόγο αυτό μας χαροποιεί και μας τιμά ιδιαίτερα η σημερινή του παρουσία στα γραφεία της επιχειρηματικής κοινότητας του τόπου μας, μερικούς μήνες μετά τη δική μου επίσκεψη στο Υπουργείο, μαζί με τους άλλους τρεις Προέδρους των Επιμελητηριών της Κρήτης και την αξιόπιστη δέσμευσή του για έμπρακτη στήριξη της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας του νησιού μας.

Για πρώτη φορά, προβλέπεται η έναρξη επιλεξιμότητας για 2.148 κατηγορίες ΚΑΔ

Χανιώτικων επιχειρήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε κρίσιμους τομείς οικονομικής

δραστηριότητας με ανάγκη ενίσχυσης του μεταφορικού κόστους μέσω της διοχέτευσης

συνολικών πόρων €75 εκατ. για τη νησιά και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από την αρχή

του έτους.

Συνεχίζουμε τη συνεπή προσπάθεια – μαζί με τους επιχειρηματίες του τόπου μας – σε

ανοιχτό διάλογο με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διεκδικούμε την

καθιέρωση και επέκταση του σημαντικού μέτρου στο σύνολο των επιχειρήσεων του

νησιού της Κρήτης με γνώμονα την απόλυτα ισότιμη αντιμετώπισή του με τα υπόλοιπα

νησιά της Ελλάδας».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook