Ολοκαίνουργιο μηχάνημα φυσιοθεραπείας έβαλε ο Δήμος Χανίων στη Σούδα – Με κοινωνικά κριτήρια η χρήση του | Video+Photos

ολοκαίνουργιο-μηχάνημα-φυσιοθεραπεί-1386881

Τη δυνατότητα για όσους Χανιώτες, όχι απαραίτητα τρίτης ηλικίας αλλά πάντα με κοινωνικά κριτήρια, να χρησιμοποιήσουν ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα φυσιοθεραπείας, δίνει στο εξής ο δήμος Χανίων, θέτοντάς το σε λειτουργία στο ΚΑΠΗ Σούδας.

Το πρωί της Παρασκευής μάλιστα, η πρώτη δικαιούχος πραγματοποίησε θεραπεία με τη χρήση του μηχανήματος TECAR. Ο Στέλιος Παπαδάκης, φυσιοθεραπευτής στο ΚΑΠΗ Σούδας, εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας του μηχανήματος:

«Λειτουργεί με ραδιοσυχνότητες και προωθεί την αυτοΐαση. Έχει την πατέντα ότι δουλεύει στα 448 Hz που έχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Τοποθετούνται δύο ηλεκτρόδια, το ένα στην περιοχή όπου υπάρχει πόνος, δημιουργείται ένα κύκλωμα και μοιάζει με τη διαδικασία όπως εκείνη της εξέτασης με υπέρηχο. Μπορεί να διαρκέσει από 15 λεπτά μέχρι όσο χρειαστεί για να σταματήσει ο πόνος».

«Ο ΔΟΚΟΙΠΠ προχώρησε στην αγορά του μηχανήματος αυτού, που μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις οσφυαλγίας, αυχεναλγίας, αρθρίτιδας και συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα», ανέφερε ο πρόεδρος του οργανισμού, Στέλιος Βαλυράκης.

«Απευθύνω πρόσκληση στα μέλη όλων των ΚΑΠΗ να τα επισκέπτονται, καθώς παρέχουν νοσηλευτική, φυσικοθεραπευτική, κοινωνική και ψυχολογική φροντίδα», δήλωσε η Κατερίνα Κουνελάκη, προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής του ΔΟΚΟΙΠΠ.

«Μπορούν οι συμπολίτες μας, ακόμα και όσοι δεν είναι γραμμένοι στα μητρώα του ΚΑΠΗ, είτε όχι, να καλούν για να κλείσουν ραντεβού και τα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται με κοινωνικά κριτήρια. Το μηχάνημα κόστισε 14.000 ευρώ και σκοπεύουμε την επόμενη χρονιά να πάρουμε άλλο ένα, για τα ΚΑΠΗ στο κέντρο των Χανίων», επισήμανε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη.

Το τηλέφωνο στο οποίο μπορεί κανείς να καλεί για να ζητήσει να κλείσει ραντεβού για φυσιοθεραπεία είναι 28213 41630.

Δείτε δηλώσεις και φωτογραφίες:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook