Όλες κι όλες 1308 αιτήσεις εγκρίθηκαν στην Κρήτη για το «Εξοικονομώ»

όλες-κι-όλες-1308-αιτήσεις-εγκρίθηκαν-στη-1153286

Έντονη δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο οργανώθηκε η διαδικασία των αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» επικρατεί στους κόλπους των μηχανικών, την ώρα που το ΥΠΕΝ επισήμως έχει ενημερώσει ότι στην Κρήτη εγκρίθηκαν 1308 αιτήσεις σε σύνολο 4.468:

«Για την Περιφέρεια Κρήτης, η πλατφόρμα έκλεισε στις 10:14 το πρωί. Υποβλήθηκαν 4.468 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 1.308, δεσμεύοντας το ποσό που είχε προϋπολογιστεί για την Περιφέρεια (28,2 εκατ. ευρώ). Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση είναι της τάξης των 21.550 ευρώ», αναφέρει σε ανακοίνωση το υπουργείο.

«Οι περισσότεροι δεν κατάφεραν να βάλουν ούτε έναν πελάτη», είπε στο zarpanews.gr ο Αλέξανδρος Διαπέτης, Μηχανολόγος-Μηχανικός στα Χανιά. «Αιτία είναι ότι η ζήτηση τριπλασιάστηκε, λόγω της αναβολής που είχε δοθεί και στο μεσοδιάστημα το πρόγραμμα διαφημίστηκε από όλα τα ΜΜΕ στη χώρα. Έλεγαν, 85% κάλυψη, 95% των σπιτιών μπαίνουν… καταλαβαίνετε ότι το ενδιαφέρον αυξήθηκε πάρα πολύ».

Από χθες στα Χανιά έχει δει το φως της δημοσιότητας καταγγελία ότι κυκλοφορούν προγράμματα που επιτρέπουν την αυτόματη εισαγωγή στοιχείων, με τον Χανιώτη μηχανικό, Ελισαίο Παπατζανάκη, να τη δημοσιεύει στο Facebook, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι:

«Έχω συμμετάσχει σε όλα τα προηγούμενα ‘’ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ’’. Στο προηγούμενο δέχτηκα τηλεφώνημα που μου προσέφεραν ειδικό πρόγραμμα έναντι τιμήματος (δε θυμάμαι ακριβώς αλλά νομίζω ότι ήταν από 2000 έως 4000 ευρώ) που θα εισήγαγα τα στοιχεία των πελατών μου από τις προηγούμενες μέρες και είχε την ικανότητα να παρακάμπτει τους συναδέλφους και να ενταχθούν όλοι οι πελάτες μου.»

Για την διερεύνηση της καταγγελίας εκδήλωσε ενδιαφέρον το ΤΕΕ/ΤΔΚ, αλλά το κύριο ζήτημα είναι ο τρόπος με τον οποίο έχει επιλεγεί να γίνονται οι αιτήσεις, λένε οι μηχανικοί:

«Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος επιλογής και να αξιολογούνται όλες οι αιτήσεις. Δεν γίνεται να αποκλείονται άνθρωποι επειδή απλά δεν πρόλαβαν για μερικά δευτερόλεπτα να εισάγουν τα στοιχεία τους», δήλωσε ο κ. Διαπέτης.

Στο μεταξύ, το ΥΠΕΝ συνεχίζει ακάθεκτο και τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσει τη διαδικασία των δηλώσεων για την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook