Οι θρησκευτικές σειρές της Μεγάλης Εβδομάδας – Από τον Άγιο Παΐσιο στον Ιησού από τη Ναζαρέτ

οι-θρησκευτικές-σειρές-της-μεγάλης-εβ-1425234

Σε κλίμα κατάνυξης μπαίνουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί τη Μεγάλη Εβδομάδα, εντάσσοντας στον προγραμματισμό τους σίριαλ που «μιλούν» στις καρδιές των πιστών.

Eκανε πρεμιέρα το δεύτερο μισό της σεζόν, μέσα από τη συχνότητα του MEGA, καθήλωσε και συγκίνησε τους τηλεθεατές σημειώνοντας υψηλή τηλεθέαση και κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές. Η ζωή του Αγίου Παϊσίου μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη μέσα από τη σειρά «Aγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό», σε σενάριο Γιώργου Τσιάκκα, με πρωταγωνιστή τον Προκόπη Αγαθοκλέους και ένα καστ μοναδικών ηθοποιών, όπως ο Νικήτας Τσακίρογλου. Ο πρώτος κύκλος μπορεί να ολοκληρώθηκε και οι φανατικοί να αναμένουν τη δεύτερη σεζόν, όμως τα στελέχη του MEGA θα προβάλουν σε επανάληψη τη σειρά τη Μεγάλη Εβδομάδα δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν την είδαν να την παρακολουθήσουν τώρα. Η ιστορία ξεκινά από τη γέννηση του Αγίου, κατά κόσμον Αρσενίου Εζνεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας. Μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης η οικογένεια του μικρού Αρσενίου ξεριζώνεται και παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα.

Μεγαλώνει στην Κόνιτσα της Ηπείρου με τη γιαγιά του και τη μητέρα του, οι οποίες του μεταδίδουν τη βαθιά πίστη στον Χριστό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Μεγαλώνει με τις ιστορίες για τον Αγιο Αρσένιο και μέσα του φουντώνει η επιθυμία από μικρή ηλικία να ακολουθήσει τη μοναχική ζωή. Το 1945 κατατάσσεται στον στρατό όπου υπηρετεί ως ασυρματιστής. Με την αποστράτευσή του επισκέπτεται το Αγιον Ορος. Σύντομα, όμως, επιστρέφει στην Κόνιτσα για οικογενειακούς λόγους και παραμένει εκεί για τρία χρόνια. Αναχωρεί οριστικά για το Αγιον Ορος τον Μάρτιο του 1953 και καταλήγει στη Μονή Εσφιγμένου. Επειτα από τρία χρόνια βρίσκεται στη Μονή Φιλοθέου, όπου γίνεται μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος. Στέλνει μια φωτογραφία του στη μητέρα του με την οποία την αποχαιρετά και της λέει ότι για μάνα του πια θα έχει την Παναγία.

Σε θρησκευτικές παραγωγές επενδύει και το OPEN, όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα. Από Μεγάλη Δευτέρα έως Μεγάλη Παρασκευή θα προβληθεί η σειρά «A.D. The Bible Continues», παραγωγής 2015. Η ιστορία αφορά στους 12 μαθητές του Χριστού, που μετά τη σταύρωσή Του έρχονται αντιμέτωποι με πόνο και ανείπωτη θλίψη. Γρήγορα, όμως, θα αποκαλυφθεί πως το τέλος είναι μόνο η αρχή. Οι 12 Απόστολοι αγωνίζονται να επιβιώσουν και να διαδώσουν το μήνυμα της Ανάστασης στα πέρατα του κόσμου.

ΑΝΤ1, σταθερός στις αξίες του

Το κανάλι του Αμαρουσίου, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα προβάλει την εμβληματική σειρά «Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Από τη Μεγάλη Τρίτη και καθημερινά, το θρησκευτικό δράμα σε σκηνοθεσία Φράνκο Τζεφιρέλι, με τους Ρόμπερτ Πάουελ, Αν Μπάνκροφτ, Ολίβια Χάσεϊ, Ερνεστ Μποργκνάιν, Κλαούντια Καρντινάλε, θα καθηλώσει τους τηλεθεατές. Πρόκειται για ένα oγκώδες και oλoκληρωμέvo έργo, σκηvoθετημέvo με μαεστρία και απλότητα απo τov κoρυφαίo δημιoυργό Φράvκo Τζεφιρέλι. Ο Ιταλός σκηvoθέτης απέδωσε με ευλάβεια και θρησκευτική πρoσήλωση τα Πάθη τoυ Κυρίoυ, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτo σεβασμό στηv ιερότητα τoυ θέματoς. Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης πραγματοποίησε τα γυρίσματα στoυς αυθεvτικoύς χώρoυς και χρησιμoπoίησε έvα εξαιρετικό επιτελείo ηθoπoιών.

Από την ίδια συχνότητα θα προβληθεί και η μίνι σειρά «Βίβλος», παραγωγής 2013, με τους Ντιόγκο Μοργκαντό, Ντάργουιν Σόου, Πολ Μπράιτγουελ, Ράμα Ντουάνι, Αμπερ Ροζ Ρίβαμ, Αντριαν Σίλερ, Γκρεγκ Χικς, Λουίζ Ντελαμέρ, Μάθιου Γκραβιέλ. Η μίνι σειρά βασίζεται στην τελευταία αναθεωρημένη έκδοση της Βίβλου και καλύπτει όσα έχουν συμβεί από τη Γένεση μέχρι την Αποκάλυψη, σε μια μεγάλη και πιο ολοκληρωμένη αφήγηση. Φυσικά περιλαμβάνει και τις «προφανείς» ιστορίες, όπως η κιβωτός του Νώε, η Εξοδος, η γέννηση, ο θάνατος και η Ανάσταση του Ιησού. Στις πρώτες πέντε ώρες της σειράς οι ιστορίες προέρχονται από την Παλαιά Διαθήκη, ενώ στις υπόλοιπες πέντε από τη Νέα. Οι δημιουργοί της σειράς ήθελαν να δείξουν ότι η Παλαιά Διαθήκη συνδέεται απόλυτα με την Καινή και πως είναι μια εντυπωσιακή ιστορία με ένα μεγάλο, διαχρονικό και επιτακτικό μήνυμα: Ο Θεός αγαπά τον καθένα από εμάς σαν να είμαστε το μόνο πρόσωπο σε όλο τον κόσμο για να δώσει την αγάπη Του.

Οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας

Τα κανάλια, κατά τη διάρκεια των γεμάτων πίστη ημερών, θα προβάλλουν σε ζωντανή σύνδεση από ναούς της χώρας τις ακολουθίες. Συγκεκριμένα, ο ΑΝΤ1 από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Παρασκευή θα μεταδώσει τη Μ. Δευτέρα στις 20.00 μέρος της Ακολουθίας του Νυμφίου, τη Μ. Τρίτη στις 20.00 μέρος από το Τροπάριο της Κασσιανής, τη Μ. Τετάρτη μέρος από τον Μυστικό Δείπνο, τη Μ. Πέμπτη στις 20.00 μέρος από τα 12 Ευαγγέλια και τη Μ. Παρασκευή στις 10.00 τον Εσπερινό της Αποκαθήλωσης και στις 20.00 μέρος της Ακολουθίας του Επιταφίου.

Αντίστοιχα, το MEGA το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής θα μεταδώσει στις 09.00 την Ακολουθία της Αποκαθήλωσης και το βράδυ στις 20.45 μέρος της Ακολουθίας του Επιταφίου. Το OPEN το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στις 20.00 θα μεταδώσει μέρος της Ακολουθίας των Αγίων Παθών, το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής την Ακολουθία της Αποκαθήλωσης και το βράδυ στις 20.00 τον Επιτάφιο. Η ΕΡΤ2 όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα θα μεταδίδει μέρος των ακολουθιών.

eleftherostypos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook