Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της τηλεοπτικής χρονιάς

οι-κερδισμένοι-και-οι-χαμένοι-της-τηλε-911581
TV channel zapping

Χρονιά ήταν και πέρασε και κάποιοι την αποχαιρέτησαν χαρούμενοι, κοιτάζοντας με αισιοδοξία την καινούργια, ενώ κάποιοι άλλοι… ανησυχούν.

Και έχουν πολλούς λόγους… ή μάλλον λιγότερους τηλεθεατές οπότε επιβάλλεται να κάνουν διορθωτικές κινήσεις στα προγράμματά τους γνωρίζοντας ότι μετά από «το κάτω» υπάρχει και το «πιο κάτω» και μάλιστα αφού τη φετινή σεζόν θα έχουν έναν ακόμα «παίκτη» στο τηλεοπτικό τοπίο!

Το «ταμείο» της τηλεθέασης λοιπόν έφερε… μετριασμένες χαρές στο Φάληρο αφού στο γενικό σύνολο ο ΣΚΑΪ βρέθηκε στην κορυφή της τηλεθέασης, αλλά με απώλειες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αντίθετα μεγάλη χαρά νιώθουν στο Μαρούσι αφού ο ΑΝΤ1 κατάφερε να σημειώσει μεγάλη άνοδο και να βρεθεί στη δεύτερη θέση, με αποτέλεσμα ο ALPHA να βρεθεί στην τρίτη. Κι ενώ ο ένας από τους δύο σταθμούς της Κηφισιάς, ο ALPHA, αντιμετωπίζει προβλήματα από την… έξοδο τηλεθεατών από τη συχνότητά του, ο «συγκάτοικός» του, το STAR, ανέβασε κι άλλο τις επιδόσεις του στο γενικό σύνολο. Άνοδο σημείωσε και το OPEN, ενώ τα κανάλια της κρατικής τηλεόρασης και τη χρονιά που πέρασε απέδειξαν ότι τα περισσότερα προγράμματά τους δεν καταφέρνουν να σταθούν στον ανταγωνισμό…!

Αναλυτικά λοιπόν στον παρακάτω πίνακα είναι η κατάταξη που προκύπτει από τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen τη χρονιά που πέρασε, το 2019, ενώ εντός παρένθεσης αναφέρεται ο μέσος όρος που είχαν σημειώσει την προηγούμενη χρονιά, το 2018, ώστε να δείτε ποιοι κέρδισαν και ποιοι έχασαν!

Όσον αφορά το «δυναμικό κοινό», δηλαδή τους τηλεθεατές ηλικίας 18 έως 54 ετών η κατάταξη αλλάζει με τον ΑΝΤ1 να βρίσκεται στην κορυφή έχοντας σημειώσει μεγάλη άνοδο στα ποσοστά του. Ανοδική και η πορεία του STAR που βρέθηκε στη δεύτερη θέση, ενώ ο ALPHA μέτρησε ξανά απώλειες τηλεθεατών με αποτέλεσμα από την πρώτη θέση που ήταν πρόπερσι, το 2018, την περυσινή χρονιά, το 2019 να πέσει στην τρίτη! Σημαντική όμως η μείωση και των ποσοστών του ΣΚΑΪ που από την κορυφή στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό κοινό βρέθηκε στην τέταρτη θέση, ενώ το OPEN που ακολουθεί σημείωσε άνοδο στο μέσο όρο του. Εντάξει… για την ΕΡΤ μην τα λέμε ξανά αφού ιδιαίτερα στο δυναμικό κοινό ακόμα και το άθροισμα στους μέσους όρους όλων των σταθμών της (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3) είναι χαμηλότερο από των ανταγωνιστών της. Βέβαια η τωρινή διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης δηλώνει πως θα κάνει σημαντικές αλλαγές και η ΕΡΤ θα γίνει εξωστρεφής, αφορώντας μεγαλύτερο μερίδιο των τηλεθεατών ακόμα και του δυναμικού κοινού, οπότε αναμένουμε…!

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά την κατάταξη που προκύπτει από τις επιδόσεις των τηλεοπτικών σταθμών στη «μάχη» της τηλεθέασης τη χρονιά που πέρασε, το 2019, ενώ εντός παρένθεσης αναφέρεται ο μέσος όρος που είχαν σημειώσει την προηγούμενη χρονιά, το 2018, για να δείτε ποιοι χαίρονται και ποιοι…. κλαίνε!

Αυτές λοιπόν ήταν οι επιδόσεις των τηλεοπτικών σταθμών το 2019 στο γενικό σύνολο αλλά και στο δυναμικό κοινό, ενώ στο τέλος αυτής της χρονιάς θα υπάρχει ένας ακόμα αντίπαλος στη «μάχη» της τηλεθέασης, το MEGA που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μέσα στο μήνα…!

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook