Οι κανόνες για την κατάψυξη του κρέατος

οι-κανόνες-για-την-κατάψυξη-του-κρέατο-794361

Απλοί τρόποι για να κρατήσουμε ασφαλές το κρέας μέσα στο ψυγείο μας

Δεν καρυκεύουμε το κρέας και κυρίως δεν το αλατίζουμε πριν το βάλουμε στην κατάψυξη. Το αλάτι απορροφά το νερό από τους ιστούς του κρέατος, οι οποίοι ενδέχεται σε τέτοια περίπτωση να χάσουν την ελαστικότητά τους, να σπάσουν και να απολέσουν θρεπτικά συστατικά.

Οταν το κρέας είναι μαγειρευτό, προτιμάμε να αποθηκεύσουμε σε άλλη συσκευασία τα κομμάτια κρέατος και σε άλλη τη σάλτσα, καθώς και πάλι τα υγρά (κατ’ επέκταση το νερό) ενδέχεται να επηρεάσουν το κρέας.

Σε περίπτωση που κατά την απόψυξη δούμε πολύ αίμα στη συσκευασία του κρέατος, σημαίνει ότι δεν έχει καταψυχθεί πολύ καλά, γιατί η παρουσία του αίματος υποδηλώνει πως έχουν σπάσει κάποιοι ιστοί του και ότι έχει χάσει μέρος των υγρών του, άρα και μέρος των θρεπτικών συστατικών του.

Αν το κρέας έχει «καεί» από την κατάψυξη σε κάποια σημεία, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι έχει χαλάσει. Αυτό το «κάψιμο» (που αλλοιώνει το χρώμα του κρέατος, μοιάζει σαν γκρι η περιοχή, αντί να έχει ζωηρό κόκκινο χρώμα) οφείλεται στο ότι το κρέας ήρθε σε επαφή με τον αέρα επειδή δεν συσκευάστηκε καλά.

Αν το υπόλοιπο κρέας διατηρεί το κανονικό του χρώμα, απλώς αφαιρούμε τη συγκεκριμένη περιοχή. Αν πάλι το «κάψιμο» είναι εκτεταμένο στο κομμάτι, είναι προτιμότερο να το πετάξουμε.

Πηγή: kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook