Οι Χανιώτες δίνουν αίμα – Μεγάλη συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία της ΑΝΕΚ | Photos

οι-χανιώτες-δίνουν-αίμα-μεγάλη-συμμε-945585

Για άλλη μία φορά, πολλοί ήταν οι συμπολίτες μας που βρέθηκαν στα γραφεία της ΑΝΕΚ για την καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία, την οποία διοργανώνουν ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Πρόκειται για την 14η εθελοντική αιμοδοσία στα Κεντρικά Γραφεία της Εταιρείας στα Χανιά, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με Χανιώτες και όχι μόνο, κάθε ηλικίας, να δίνουν το «παρών».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών, Δέσποινα Ροδουσάκη, σαφώς ικανοποιημένη από την στάση των Χανιωτών απέναντι στην εθελοντική αιμοδοσία, σχολίασε:

«Η αιμοδοσία στην ΑΝΕΚ έχει γίνει θεσμός αφού κάνουμε δύο το χρόνο, ενώ είναι χορηγός μας στα ταξίδια του Συλλόγου. Έχουμε κάνει 20 αιμοδοσίες φέτος, έχουμε ακόμα προγραμματισμένες για φέτος στα Σφακιά και το Πολιτιστικό Στέκι «το Ρόδον». Ο σύλλογος δεν σταματάει, αφού κάνουμε και δειγματοληψία μυελού των οστών. Τέλος, σχολίασε οτι οι Χανιώτες ανταποκρίνονται στις αιμοδοσίες και τα Χανιά καλύπτουν τις ανάγκες τους.Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ, Γιώργος Κατσανεβάκης, τόνισε οτι είναι πολύ σημαντικό να δίνει κανείς το αίμα του σε άγνωστο παραλήπτη: «Αυτό είναι η πεμπτουσία του χριστιανισμού. Τα τελευταία χρόνια ο χώρος της ΑΝΕΚ έχει καταστεί χώρος εθελοντισμού και ευαισθησίας της κοινωνίας μας.»Πρέπει να σημειωθεί ότι όλο το χρόνο, οι πάγιες ανάγκες σε αίμα είναι πολύ αυξημένες (χειρουργεία, αιματολογικές νόσοι, πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, μεταγγίσεις, τροχαία ατυχήματα, κλπ). Η εθελοντική αιμοδοσία, είναι ακίνδυνη, διαρκεί μόνον 10 λεπτά και ο όγκος αίματος που προσφέρει ο αιμοδότης αποκαθίσταται αμέσως από τον οργανισμό. zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook