Οι αγαπημένοι προορισμοί των Κρητικών για τις φετινές γιορτές – Άλλαξε τα σχέδια η «Όμικρον»

Στους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Κρητικών αλλά και τις αλλαγές που έφερε στα σχέδια των πολιτών η μετάλλαξη «Όμικρον», αναφέρθηκε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της ΚΡΗΤΗ TV ο Μιχάλης Βλατάκης, Πρόεδρος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης.

Ο ίδιος τόνισε πως ο φόβος για την μετάλλαξη «Όμικρον» έχει περάσει στον κόσμο, με τους πολίτες να σταματούν εντελώς τις κρατήσεις για την ερχόμενη τουριστική σεζόν και να επιλέγουν last minute κρατήσεις για την εορταστική περίοδο.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, αν υπάρχουν πρόσθετα μέτρα, επιπλέον κρούσματα ή άλλες δυσοίωνες καταστάσεις θα έχουμε και άλλες ακυρώσεις. Περιμένουμε επιπλέον μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου». «Αν τα μέτρα που ισχύουν τώρα για τις αεροπορικές μετακινήσεις, με τα rapid test, ίσχυαν το καλοκαίρι, θα είχαμε πρόβλημα».

«Στην Κρήτη δεν έχουμε μεγάλη επισκεψιμότητα αυτή την στιγμή, κάπως καλύτερα πάνε τα Χανιά από ότι Ηράκλειο», ενώ όσον αφορά τις επιλογές των Κρητικών προς την ηπειρωτική χώρα, «κυρίως στρέφονται στις παραδοσιακές επιλογές, όπως τα Καλάβρυτα και η Αράχωβα, με τις περιοχές αυτές να έχουν γεμίσει».

Παράλληλα, αρκετές είναι οι οικογένειες Ελλήνων ή οι φοιτητές του εξωτερικού που έρχονται στην εορταστική περίοδο προκειμένου να κάνουν Χριστούγεννα στην Ελλάδα.

Αναφορικά με τα ταξίδια στο εξωτερικό, ο κ. Βλατάκης αναφέρει πως «έχουν μειωθεί πάρα πολύ. Η Βιέννη και γενικότερα η Αυστρία είχαν πολύ μεγάλο αριθμό Ελλήνων επισκεπτών τα προηγούμενα χρόνια όμως λόγω των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων η κίνηση έχει πέσει πολύ. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στο Λονδίνο, στο Παρίσι, ενώ η Βουδαπέστη άντεξε λίγο φέτος. Οι περισσότεροι επέλεξαν κάνουν διακοπές στην Ελλάδα φέτος».

neakriti.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ