«Όχι» στο lockdown είπε ο Μητσοτάκης – Οι φανατικοί αντιεμβολιαστές δεν μπορούν να πειστούν

όχι-στο-lockdown-είπε-ο-μητσοτάκης-οι-φανα-1281458
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

«Δεν θα ξανακλείσει η χώρα, δεν θα υπάρχουν νέοι περιορισμοί στην οικονομική δραστηριότητα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ αποκλείοντας το lockdown.

Απέκλεισε το lockdown ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ. «Δεν θα ξανακλείσει η χώρα, δεν θα υπάρχουν νέοι περιορισμοί στην οικονομική δραστηριότητα. Δεδομένο ότι τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας θα ισχύουν. Θα επιμείνουμε στην στρατηγική των εμβολιασμών με πειθώ. Δεν είναι στις προθέσεις μου η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Δεν μπορώ να το αποκλείσω, αλλά δεν είναι στις προθέσεις μου», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι: «Οι φανατικοί αντιεμβολιαστές δεν μπορούν να πειστούν. Θα ξαναπώ ότι 9 στους 10 συμπολίτες μας που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ σήμερα είναι ανεμβολίαστοι. Θα επιστρατεύσω τους γιατρούς και τους παιδιάτρους για να πείσουν τους γονείς να εμβολιαστούν και να εμβολιάσουν τα παιδιά τους» σημείωσε. Αισθάνομαι ασφαλής με τις οικονομικές μας προβλέψεις. Ωστόσο, θα έχουμε αναταράξεις, είπε στο κλείσιμο της απάντησής του ο πρωθυπουργός.

«Δεν θα προχωρούσα σε μία αναθεώρηση στόχων αν δεν ήμουν σίγουρος ότι το 5,9% είναι το ελάχιστο επίπεδο ανάπτυξης. Αποφεύγω να χρησιμοποιήσω τον όρο «πακέτο μέτρων». Τα μέτρα υπακούν σε μία συλλογική στρατηγική. Για να έρθω στον πυρήνα του ερωτήματος, προφανώς δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία. Δεν θα υπάρχει, όμως, περιορισμός της οικονομικής δραστηριότητας. Δεν θα ξανακλείσουμε. Θα έχουμε, ωστόσο, μάσκες για πολύ καιρό ακόμη και θα κάνουμε πολλά τεστ. Και φυσικά θα επιμείνουμε στη στρατηγική των εμβολιασμών», πρόσθεσε.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook