Όχι, δεν μας περνάνε για ηλίθιους

όχι-δεν-μας-περνάνε-για-ηλίθιους-1663794

Τι σου είναι η πολιτική στην Ελλάδα…

Πρώτα κατεβάζουμε έναν νόμο που προβλέπει ότι τα νερά θα υπαχθούν στην αρμοδιότητα μιας αρχής που εποπτεύει φορείς της αγοράς.

Βέβαια, δεν υπάρχει αγορά νερού για να τη ρυθμίζει κανείς. Ασήμαντη λεπτομέρεια…

Μετά λέμε ότι αυτό γίνεται για λόγους ενίσχυσης του ελέγχου των ΔΕΥΑ που, όπως φαίνεται, ολόκληρο υπουργείο Περιβάλλοντος δεν μπορεί να… κουμαντάρει. Πολύ άγριες αυτές οι ΔΕΥΑ…

Η Ρυθμιστική Αρχή θα μπορέσει. Είναι πολύ πιο μπροστά από ένα ψωρουπουργείο.

Μετά γίνονται κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα και κάνουμε μια ντρίμπλα, λέγοντας ότι το θέμα δεν θα κατεβεί στη Βουλή, πως θα πάρει παράταση, πως θα γίνει διαβούλευση κλπ.

Όλοι ηρεμούν και τότε το περνάμε χαλαρά από τη Βουλή.

1-0.

Κανείς δεν εξήγησε ποτέ πειστικά, γιατί να υπαχθούν τα νερά σε μια αρχή που ρυθμίζει ζητήματα αγοράς – μιας αγοράς που σήμερα δεν υπάρχει.

Αποκλείεται απώτερος σκοπός να είναι να δημιουργηθεί αυτή η αγορά.

Σε καμία περίπτωση. Όχι.

Τα περί καλύτερου ελέγχου των ΔΕΥΑ είναι σίγουρα η αιτία.Τι σημασία έχει πως επί δεκαετίες κανένα τέτοιο πρόβλημα δεν είχε αναδειχθεί από κανέναν.

Ούτε καν από τη σημερινή κυβέρνηση…

Τι παει να πει δεν είχε αναδειχθεί; Το αντιλήφθηκαν και το έλυσαν πριν ακόμα το αναδείξει κάποιος. Επιτελικό κράτος, τι…

Ναι, ναι. Άξαφνα, μερικές εβδομάδες πριν λήξει η θητεία, περνάμε τον νόμο για τα νερά, ενώ όλοι ασχολούνται ακόμα με τα Τέμπη.

Δεν είναι ύποπτο, είναι έντιμη στάση απέναντι στους ψηφοφόρους.

Στους οποίους, αφού βλέπουμε ότι μαζεύονται σε συναυλίες για να μην ιδιωτικοποιηθούν τα νερά, φωνάζουμε ότι… η κυβέρνηση δεν τα ιδιωτικοποιεί.

Έτσι πετυχαίνουμε να λέμε και αλήθεια. Γιατί πράγματι, αυτή η κυβέρνηση δεν θα ιδιωτικοποιήσει τα νερά. Εκλογές έρχονται σε δυο μήνες, δεν προλαβαίνει σίγουρα.

2-0.

Αυτοί είστε, που λέει κι ο Κουτσούμπας.

Από την άλλη όμως, όταν μασάς κουτόχορτο, θα ήταν άδικο να κατηγορείς αυτούς που σου το σερβίρουν.

ΖΑΡΠ…

2 thoughts on “Όχι, δεν μας περνάνε για ηλίθιους

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΑΝΤΙ ΣΧΟΛΙΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΑΛΟ ΤΡΙΑ LINK, ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΦΙΛΟΜΑΘΗ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΣΑΝΟ ΓΚΟΥΡΜΕ ΑΛΛΑ ΣΑΝΟ ΑΜΟΛΥΒΔΟ:
    https://www.youtube.com/watch?v=_jkSYXJ2lsE&t=335s

    https://www.imerodromos.gr/idiotikopoioun-kai-to-nero-tha-to-epitrepseis/

    https://tetradia-marxismou.gr/%CE%BD%CE%B5%CF%81%CF%8C-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7/

  2. Το έχω ξαναγράψει, η ιδιωτικοποίηση του νερού έχει αρχίσει και στο νομό μας ανεπιστρεπτί με τα διαφορα φράγματα. . Αυτά που αβέρτα ο Αρκαλος είναι το μέλλον μας Το χειρότερο είναι με την σύμφωνη γνώμη των τοπικών αρχόντων.
    Μας δουλεύουν χοντρά, τι πάει να πει ΣΔΙΤ που ο Ιδιώτης θα έχει υποχρέωση για 30 χρόνια κατασκευή και συντήρηση αλλά δεν θα έχει εμπλοκή με την διαχείριση του νερού? Αν είναι έτσι γιατί δεν το κάνει δημόσιο το έργο να τελειώνουμε. Θα μπει ο δήμος ή η ΔΕΥΑΒΑ ή όποιος άλλος οργανισμός να μας χρεώνει το νερό χρυσάφι για να αποπληρώνει τον (κολλητό) ιδιώτη. Κάτι σαν “μπροστινός” του ιδιώτη θα είναι δηλαδή η ΔΕΥΑΒΑ ή όποιος άλλος φορέας μας χρεώνει. Αυτή είναι η ιδιωτικοποίηση των νερών έμμεσα αλλά δεν τολμούν να το πουν οι ταγοί που ψηφίσαμε. Δεν βλέπουμε το φράγμα Βαλσαμιωτη που το χρυσοπλήρωσε το κράτος 40 εκατομμύρια, χρειάζεται ακόμα ένα εκατομμύριο για να στεγανοποιηθεί, το έχουν εγκαταλείψει και είναι άχρηστο αλλά θα δώσουμε 100 για νέο φράγμα;
    Δεν βλέπουμε με τις άδειες χρήσης νερού που προσπαθούν να βάλουν χέρι στους ταλαίπωρους αγρότες που έχουν πηγάδια μόνο και μόνο για να ελέγξουν το νερό και να το ιδιωτικοποιήσουν τελικά?
    Όλα στο όνομα της κλιματικής αλλαγής , της πράσινης ανάπτυξης και των …πρασίνων αλόγων και κυρίως στις ορέξεις της Αγίας Οικογένειας. Ας φάμε λίγο σανό (ακόμα) λοιπόν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook