Ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκος Βουρλάκης στο ΚΕΘΕΑ

ο-υποψήφιος-δήμαρχος-χανίων-με-τη-λαϊ-744648

Επίσκεψη στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), πραγματοποίησε την Παρασκευή κλιμάκιο της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Βουρλάκη, υποψήφιο Δήμαρχο Χανίων με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το κλιμάκιο συναντήθηκε με το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ, οι οποίοι τόνισαν πως το κέντρο στα Χανιά αποτελεί Συμβουλευτικό Σταθμό, κι όχι ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Παράλληλα, οι ίδιοι ζητάνε να εξοπλιστεί το συγκεκριμένο κέντρο με έμπειρο επιστημονικό προσωπικό, καθώς, όπως δήλωσαν, είναι μόνο 4 εργαζόμενοι, ενώ εξυπηρετούν 200 ανθρώπους. Επίσης, ζητάνε πλήρη οικονομική στήριξη από το κράτος και μεταφορά σε ένα σύγχρονο χώρο υποδοχής και εξυπηρέτησης.

Από την μεριά του ο Νίκος Βουρλάκης τόνισε την διαχρονική στήριξη του ΚΚΕ στα Στεγνά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, το πώς πρέπει να σταθούμε απέναντι στο πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης, στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, με επίκεντρο την πρόληψη και τη θεραπεία, την προσπάθεια στήριξης και επανένταξης εξαρτημένων ατόμων.

Επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας ολοκληρωμένου στεγνού προγράμματος παρέμβασης στα Χανιά, με πλήρη κρατική μέριμνα και χρηματοδότηση, με μόνιμο κι επιστημονικά καταρτισμένο στελεχικό δυναμικό.

Έκανε λόγο για την αντίθεση του ΚΚΕ στην θεσμοθέτηση των Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) ναρκωτικών, που αναδεικνύει  την σύγκλιση όλων των άλλων πολιτικών δυνάμεων. Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αποτελεί εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ για το πρόβλημα των ναρκωτικών και ανέδειξε ότι δίνεται άλλο ένα χτύπημα στην απεξάρτηση.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook