Ο Τσιτσιπάς δεν είναι Έλληνας!

ο-τσιτσιπάς-δεν-είναι-έλληνας-802338

Οι περισσότεροι των Ελλήνων, φθάνοντας στο σταυροδρόμι της «εργασίας» και της «οκνηρίας» θα επιλέξουν δίχως δεύτερη σκέψη τον εύκολο ασφαλτοστρωμένο ξεκούραστο δρόμο.

Οι περισσότεροι νέοι των καιρών μας, οι 20άρηδες, αναλύουν με σπουδή περισσή τα του Next Top Model, αναμένουν με αγωνία τα νέα επεισόδια του Masterchef, μελετούν εις βάθος το Casa de Papel, εκθέτουν τη ζωή τους αβασάνιστα στα διαδικτυακά μέσα αντι-κοινωνικής επαφής, ερίζουν και διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για την ομάδα τους και αποκοιμιούνται χορτάτοι και δίχως συνειδησιακές καούρες…

Αυτοαποκαλούνται φιλάρεσκα influencers, καταθέτοντας τα μίζερα προσωπικά δεδομένα τους αρωματισμένα με ερωτικές εσάνς, βορά στα αδηφάγα βλέμματα παροπλισμένων ηδονοβλεψιών, που αδυνατούν να συγκρατήσουν τις σιελογόνους αδένες τους.

Ο Τσιτσιπάς δεν είναι ένας από αυτούς!

Οι περισσότεροι των Ελλήνων στα 21 χρόνια τους χρωστούν δεκάδες μαθήματα στη σχολή, που ξεχνούν πια το όνομά της. Αδιαφορούν για το μέλλον, αγνοούν το παρελθόν και το παρόν το σπαταλούν ονειρευόμενοι μια μέρα να ξυπνήσουν πλούσιοι και διάσημοι. Περιμένουν το φαγητό στο πιάτο, το χαρτζιλίκι του άνεργου πατέρα και τον διορισμό στο δημόσιο σαν Ανάσταση.

Ο Τσιτσιπάς δεν είναι ένας από αυτούς!

Οι περισσότεροι νέοι των καιρών μας, στον τόπο μας, στην Ελλάδα, θεωρούν ότι τη Συμφωνία των Πρεσπών την έχει γράψει ο Μπετόβεν, κάτι έχουν ακούσει για την κρίση, κάτι άκουσαν για τις φωτιές στο Μάτι… Αδυνατούν να αρθρώσουν πλήρη πρόταση δέκα λέξεων δίχως να αναφερθούν στον εαυτό τους, ευησυχάζουν όσο η γιαγιά εισπράττει τη σύνταξή της και ξυπνούν με αγωνία όταν φθάνει Σάββατο πρωί και δεν έχουν «κανονίσει» για το βράδυ· ο Ιούλιος Καίσαρας κάτι τους θυμίζει, ο Αριστοτέλης επίσης, όμως γνωρίζουν άριστα το καστ του Survivor 2 τα προσωπικά της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου και τις ώρες μετάδοσης του Power of Love.

Ο Τσιτσιπάς δεν είναι ένας από αυτούς!

Oι περισσότεροι νέοι των καιρών μας έχουν αυτοκίνητο, κινητό, ακίνητο που κινδυνεύει να το κατάσχει η Τράπεζα λόγω μη εξυπηρέτησης του δανείου, έχουν συνεχείς σεξουαλικές επαφές μέσω κάμερας, έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, αλλά δεν έχουν εργασία και όνειρα

Ο Τσιτσιπάς δεν είναι ένας από αυτούς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δούλευε σκληρά από παιδί ακόμη και στον ύπνο του, για να ξυπνήσει μια μέρα νικητής. Ο Τσιτσιπάς ακολούθησε το δρόμο τον δύσκολο τον κακοτράχαλο, τον μοναχικό. Ο Τσιτσιπάς είχε όνειρα και τα σμίλεψε με ιδρώτα και πάθος. Ο Τσιτσιπάς είχε όρεξη για ζωή πραγματική κι όχι εικονική.

Ο Τσιτσιπάς δεν είναι ένας από τους πολλούς νέους της εποχής μας.

Ο Τσιτσιπάς είχε τσίπα!

Ο Τσιτσιπάς, συνεπώς δεν μπορεί να είναι Ελληνας!

Γράφει ο Νίκος Τζιανίδης

6 thoughts on “Ο Τσιτσιπάς δεν είναι Έλληνας!

  1. πολυ μισος κουβαλατε κυριε Τζανίδη για τους νεους και πολυ σακουλιασμα εχει πεσει. Μηπως περιτριγυριζεστε απο λαθος δειγματα νεων; Το οτι ο Τσιτσιπας εχει Ρωσιδα μανα επαγγελματια τενιστρια και απο την κουνια του επαιζε τενις, και αρα ενα πραγμα εμαθε να κανει καλα στη ζωη του κι επειδη του αρεσε κιολας, εγινε καλος σε αυτο, μην σας μπερδευει με μια ολοκληρη γενια νεων ανθρωπων που «εσεις» φτιαξατε στο κατω-κατω. Μια γενια που ειτε παραιτειται απο μια ανιση παλη με οτι διαστροφικο και αναρχο χτιστηκε ολες αυτες τις δεκαετιες απο τις δικες σας τις γενεες, ειτε προσπαθει και φτυνει αιμα με αποτυχιες την μια πανω στην αλλη λογω και εξαιτιας αυτης της κατ’ ονομα χωρας που του ετυχε κακη τη μοιρα να γεννηθει.

    1. Θεωρείς ατυχία το να γεννηθείς στην Ελλάδα?
      Είσαι για λυπηση.
      Όποιος θέλει και έχει όρεξη παντού μπορεί να τα καταφέρει.
      Ξέρω Αλβανούς που ήρθαν με μια βαλίτσα και κατάφεραν και σπίτι να χτίσουν και τα παιδιά τους να σπουδάσουν.
      Τα κακομαθημένα ελληνακια που ξυπνανε 12 το μεσημέρι και μετά γυμναστήριο facebook χαρτζιλίκι βέβαιο είναι πως όλο οι άλλοι τους φταίνε.
      Βέβαια ευτυχώς δεν είναι όλοι οι νέοι έτσι.
      Αλλά με το άρθρο του ο άνθρωπος άλλο θέλει να μας πει.
      Εσύ μάλλον έχεις την μύγα και μυγιαζεσαι

  2. Πολύ ωραία τα γράφει ο άνθρωπος.
    Αλλά σας πειράζει γιατί σας αγγίζει εκεί που πονάτε.
    Όλο δικαιολογίες και όλο σας φταίνε οι άλλοι.
    Τους Ευρωπαίους τους βρίζετε αλλά το καλοκαίρι όλο υποκλίσεις να πάρετε κανένα εύκολο ευρώ.
    Τους Αλβανούς κτλ τους θεωρείτε κατώτερους αλλά να κάνετε μια βαριά δουλειά δεν θέλετε γιατί έχετε πτυχίο.
    Αν σας έβλεπαν οι παππούδες σας ρε νεοέλληνες πως κατάντησε θα τριζανε τα κόκκαλα τους.
    Όχι μόνο την Μακεδονία αλλά και την μάνα σας θα πουλήσετε μια μέρα.

  3. ΄Πιασάρικος ο τίτλος ‘Ο Τσιτσιπάς δεν είναι Ελληνας’…ντροπή σας για την εικόνα των νέων Ελλήνων αυτό που αναφέρετε..δεν είναι η πλειοψηφία…αλίμονο, Ο Τσιτσιιπάς κάνει περήφανη την κατάπτηστη Ελλάδα, που εσφαλμένα άνθρωποι σαν εσάς λασπώνουν συγχνά…οι περισσότεροι νέοι σήμερα προσπαθούν αγωνίζονται σπουδάζουν και συχνά εργάζονται παράλληλα…μήπως πράγματι είστε περιτριγυρισμάνος από λάθος άτομα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook