Ο Τεμπονέρας ισοπέδωσε τη φορολογική τρομοκρατία για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

ο-τεμπονέρας-ισοπέδωσε-τη-φορολογική-1704164

Πλήρης ήταν η αποδόμηση που επιφύλασσε ο επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας, στην φορολογική τρομοκρατία που αναπαράγει η Νέα Δημοκρατία και τα συστημικά ΜΜΕ σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, μιλώντας στο Live News ο Διονύσης Τεμπονέρας είχε μια δυσάρεστη έκπληξη για τον παρουσιαστή της εκπομπής Νίκο Ευαγγελάτο, ο οποίος προσπαθούσε ανεπιτυχώς να «στριμώξει» τον εργατολόγο και πολιτικό για το πρόγραμμα φορολογικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω την κουβέντα που διεξάγεται. Είναι άλλο πράγμα η φορολόγηση των κερδών και άλλο η φορολόγηση των υπερκερδών. Όσον αφορά τη φορολόγηση των κερδών η χώρα μας βρίσκεται στον μέσο όρο των χωρών της Ευρώπης. Το φορολογικό μας πρόγραμμα δεν προβλέπει καμία μεταβολή ως προς αυτό το σημείο. Προβλέπει όμως ότι λόγω συγκυρίας έχουν συσσωρευτεί υπερκέρδη που η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε ουσιαστικά να χαρίσει» σημείωσε αρχικά ο Διονύσης Τεμπονέρας απαντώντας στην ερώτηση-καραμέλα «που θα βρείτε τα λεφτά για τις παροχές τις οποίες εξαγγέλλεται».

«Τα υπερκέρδη είναι μόνο ένα μέρος των εσόδων» συνέχισε ο κ. Τεμπονέρας διευκρινίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει παρουσιάσει ένα ολιστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και το οποίο παράγει οικονομικά αποτελέσματα και πηγές χρηματοδότησης του κράτους πρόνοιας. «Θα φορολογήσουμε τον πολύ μεγάλο πλούτο όπου τον εντοπίζουμε αλλά θα έχουμε παραγωγή χρημάτων και από την ανάπτυξη» δήλωσε συγκεκριμένα και πρόσθεσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει αξιοποιήσει ένα ελάχιστο μέρος του Ταμείου Ανάκαμψης.

«663 εκατομμύρια ευρώ έχουν πάει στις τσέπες μόνο 13 επιχειρήσεων. Αυτό δεν σημαίνει δίκαια διανομή των κερδών ούτε διάχυση του πλούτου στην κοινωνία. Αυτά τα χρήματα αν πέσουν στην κοινωνία, θα παραχθούν θέσεις εργασίας και τζίροι και από τον συνδυασμό όλων αυτών θα έχουμε περισσότερα φορολογικά έσοδα» υπογράμμισε συγκεκριμένα ο Δ. Τεμπονέρας για να καταλήξει δίνοντας αποστομωτική απάντηση στην κριτική της Νέας Δημοκρατίας: «Δεν δεχόμαστε μαθήματα από αυτούς που το κόμμα τους χρωστάει 400 εκ. ευρώ κι έριξαν τη χώρα στα βράχια. Το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μάχη ώστε να παραδώσει στη χώρα 37 δισ. ευρώ. Αν σήμερα η χώρα παραμένει όρθια έχει να κάνει με τη χρηστή διακυβέρνηση εκείνης της περιόδου».

documentonews.gr

One thought on “Ο Τεμπονέρας ισοπέδωσε τη φορολογική τρομοκρατία για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook