Ο Σαμαράς πάει «μέχρι τέλους» ΣΥΡΙΖΑ, Μαξίμου και Ισραήλ

ο-σαμαράς-πάει-μέχρι-τέλους-συριζα-μ-972316

Ανάμεσα στο χθεσινό μπαράζ τηλεοπτικών εμφανίσεων του πρώην υπουργού Νίκου Παππά χρήσιμο θα ήταν να ξεχωρίσουμε τον χρόνο που βρήκε ο πρώην υπουργός για συνάντησή με τον πρέσβη του Ισραήλ Γιόσι Αμράνι στο Ψυχικό. Ή μάλλον να εστιάσουμε στον πρέσβη του Ισραήλ που έσπευσε να συναντήσει τον κ. Παππά την ώρα της κρίσης και ενώ αυτός ισχυρίζεται ότι το περιβόητο ραντεβού του με τον Μιωνή στην Κύπρο το 2016 το έκανε μετά από αίτημα του κράτους του Ισραήλ.

Ζητά δηλαδή ένα κράτος από έναν υπουργό άλλου κράτους να δει κάποιον, και αυτός ο κάποιος ηχογραφεί τον υπουργό. Πρόβλημα. Και αν δεν ήταν έτσι ο Παππάς χθες θα έβρισκε την πόρτα της πρεσβείας στο Ψυχικό ενδεχομένως κλειστή.

Μία μέρα λοιπόν μετά την αποκάλυψη της ηχογραφημένης συνομιλίας που βραχυπρόθεσμα ζημιώνει πολιτικά τον Παππά, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ έγινε δεκτός από τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα για να «συζητήσουν για τις πρόσφατες εξελίξεις στις σχέσεις των δύο χωρών και να ενημερωθεί ο κύριος Παππάς για την επιτυχή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ». Η ισραηλινή πρεσβεία μάλιστα με μήνυμα της στο Twitter τονίζει πως «ο κ. Παππάς είναι η απόδειξη της διακομματικής υποστήριξη των σχέσεων».

Τα συμπεράσματα προφανή. Οι ισραηλινοί είναι εξόχως ενοχλημένοι που Σαμαράς και συνεργάτες κάνουν παιχνίδι στην προανακριτική βάζοντας μπουρλότο στην πολιτική σταθερότητα αλλά και στην αξιοπιστία τους καθώς προφανώς ο Μιωνής. Και αν η αξιοπιστία αφορά το Ισραήλ, το Μαξίμου θα έπρεπε να ανησυχεί για την πολιτική σταθερότητα με μία υπόθεση (ηχητικό) που αγγίζει μεταξύ άλλων ακόμα και την σύζυγο του Πρωθυπουργού που εμφανίζεται τόσο «κολλητή» με τον Παπασταύρου όσο ο Τσίπρας με τον Παππά.

Ουσιαστικά με την «νομιμοποίηση» του ηχητικού Μιωνή στην προανακριτική και εφόσον το υλικό αξιολογείται από την κυβερνητική πλειοψηφία ως σημαντικό, αυτό δεν μπλέκει μόνο τον Παπαγγελόπουλο ή φθείρει τον Παππά αλλά παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, μέσω των λεγόμενων Μιωνή και τους πρωθυπουργούς Ελλάδας και Ισραήλ να δρουν ως παραδικαστικό κύκλωμα για να αθωωθεί ο ίδιος. Παράλληλα ένα μέλος της προανακριτικής επιτροπής και πολιτικό πουλέν του κ. Σαμαρά, ο κ. Θάνος Πλεύρης ώ του θαύματος έκανε στον Νίκο Παππά τις ίδιες ερωτήσεις με αυτές που έκανε ο Μιωνής στο ηχητικό.

Ακόμα πιστεύετε ότι το θέμα είναι ο Παππάς;

Θέλετε να αξιολογήσουμε την υποκλοπή ενός ιδιωτικού διαλόγου σε ένα ραντεβού επιχειρηματία με μέλος κυβέρνησης στην Κύπρο μετά από αίτημα του Ισραήλ;

Με τον επιχειρηματία να ηχογραφεί παρανόμως τον υπουργό, να ομολογεί ότι παρακολουθούσε με Intelligence, όπως αναφέρει, τις τηλεφωνικές επικοινωνίες άλλου υπουργού (Παπαγγελόπουλου) ενώ βρισκόταν ταυτόχρονα και κατά δήλωσή του σε επικοινωνία με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ και κυρίως να υποστηρίζει ότι για την άρση των δικαστικών εκκρεμοτήτων του έχει γίνει συμφωνία σε επίπεδο πρωθυπουργών Ελλάδας Ισραήλ;

Την αξιολογούμε με όλα τα παραπάνω που εντοπίζουμε. Γιατί ένα πολιτικό θέμα είναι όσα λέει ο Παππάς αλλά πολλά θέματα ανοίγουν και τα όσα ακούγεται να λέει ο Μιωνής και κάνει σημαία η σημερινή ελληνική κυβέρνηση. Πιθανώς ζούμε το «Μέχρι τέλους» που έταξε ο κ. Σαμαράς στους διώκτες του για την υπόθεση Novartis. Μέχρι τέλους αλλά για όλους από ότι φαίνεται. Αδιακρίτως.

Γράφει ο Γιώργος Καραμέρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook