Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων στην κορυφή Κόρδα στα Λευκά Όρη

ο-ορειβατικός-σύλλογος-χανίων-στην-κο-805486

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει για τα μέλη του διήμερη χειμερινή ορειβατική εξόρμηση στα κεντρικά Λευκά Όρη, για να πραγματοποιήσει ανάβαση στην «χαμηλή», αλλά «ζόρικη» κορυφή Κόρδα, υψ. 1.612 μέτρα, στην επαρχία Αποκορώνου, το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαρτίου 2020.

Η προσέγγιση στην περιοχή θα γίνει από τo χωριό Τζιτζιφές, από όπου οι συμμετέχοντες θα ανέβουν στο οροπέδιο Βόθωνας, σε υψόμετρο περίπου 600 μέτρων, για να διανυκτερεύσουν σε αντίσκηνα στο ύπαιθρο, σε δασωμένο πλάτωμα λίγο πιο ψηλά από εκεί.

Την Κυριακή, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν, θα πραγματοποιηθεί η χειμερινή ανάβαση στην όμορφη αυτή κορυφή της οροσειράς μας, από όπου οι συμμετέχοντες θα αγναντέψουν προς την όλη την βόρεια ακτογραμμή του νομού μας και τα κατάλευκα κεντρικά Λευκά Όρη.

Στην εξόρμηση αυτή μπορούν να συμμετέχουν όσα μέλη μας έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση και εμπειρία στην κίνηση σε χιόνι, άρα και γνώση χρήσης χειμερινού ορειβατικού εξοπλισμού (πιολέ-κραμπόν).

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), τα ατομικά τους εφόδια διανυκτέρευσης και αντιανεμικό αδιάβροχο μπουφάν, ζεστά ρούχα, γάντια και σκούφο, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το μεσημέρι του Σαββάτου, ώρα 14:00 μ.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της επόμενης ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης 12/03. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Γεώργιος Πενθερουδάκης.

Οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στα γραφεία του Συλλόγου την Πέμπτη 12/03 το βράδυ στις 21:30 μ.μ., για να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της εξόρμησης αυτής.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook