Ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Σήμερα «κληρώνει» ο εκλογικός νόμος – Τι δεν είπε για τις υποκλοπες

ο-μητσοτάκης-στη-δεθ-σήμερα-κληρώνει-1523224
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Κλειστό παράθυρο για κάλπες, ορθάνοιχτο για αλλαγή του εκλογικού νόμου

Έκλεισε τα σενάρια των πρόωρων εκλογών, άνοιξε ορθάνοιχτο το παράθυρο αλλαγής του εκλογικού νόμου με τη χθεσινή του ομιλία στη Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, δείτε ΕΔΩ, ξεδιπλώνοντας ταυτόχρονα τα διλήμματα με τα οποία θα πορευτεί η ΝΔ προς τις κάλπες της επόμενης άνοιξης.

«Όταν έρχεται καταιγίδα, χρειάζεται σταθερό τιμόνι και ικανός καπετάνιος, χωρίς παράλληλες κουβέντες και παζάρια» είπε σε μία αποστροφή του λόγου το κ. Μητσοτάκης, ενισχύοντας την εκτίμηση ότι κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου θα προαναγγείλει νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Ολες τις προηγούμενες μέρες, άλλωστε, κορυφαία κυβερνητικά και κομματικά στελέχη ( Γ. Οικονόμου, Γ. Γεραπετρίτης, Ντόρα Μπακογιάννη ) αλλά και βουλευτές, τάχθηκαν δημοσίως υπέρ της ανάληψης σχετικής πρωτοβουλίας, με επίκληση της ανάγκης για σταθερότητα στη χώρα σε μία περίοδο έντονων διεθνών αναταράξεων.

Εκλογές στην ώρα τους

Την ίδια ώρα, πάντως, επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα επίσπευσης των εκλογών, ενώ προσπάθησε να καθησυχάσει την κοινοβουλευτική του ομάδα που ανησυχεί για τις πολιτικές συνέπειες από την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Όποιοι θέλουν αναταραχή, δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Έχουμε μια κυβέρνηση σταθερή με έναν Πρωθυπουργό που δεν δέχεται πιέσεις και είναι αποφασισμένος να οδηγήσει ξανά τη χώρα στο ξέφωτο. Και αυτό θα κάνω, όποιο κι αν είναι το κόστος που θα χρειαστεί να αναλάβω. Επισπεύδων πολιτικής αστάθειας εγώ δεν πρόκειται να γίνω», είπε.

Το ζήτημα της πολιτικής σταθερότητας ήταν η «ραχοκοκαλιά» του πολιτικού αφηγήματος της χθεσινής ομιλίας του κ. Μητσοτάκη, η οποία, πέραν του πακέτου των εξαγγελιών, ήταν άκρως διλημματική και με διαρκή επανάληψη της ανάγκης για σταθερότητα.

«Ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή δεύτερη ευκαιρία στη συμφορά», είπε ο κ. Μητσοτάκης στην έναρξη της ομιλίας του, οξύνοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφού υποστήριξε ότι η πολιτική σταθερότητα, από κομματική εκτίμηση μετατρέπεται σε εθνική αναγκαιότητα», ο πρωθυπουργός επιχείρησε να προσωποιήσει και την μάχη ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική επικράτηση.

«Στις εκλογές, δεν θα αναδείξουμε μόνο κυβέρνηση, αλλά και κυβερνήτη», είπε και πρόσθεσε : «Θα δοθεί 2η ευκαιρία σε αυτούς που κράτησαν όρθιο τον τόπο εν μέσω τόσων προκλήσεων; Σε αυτούς που τον έκαναν δυνατό και έχτισαν σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες τηρώντας τον λόγο τους; Σε αυτούς που μείωσαν τους φόρους, που έβαλαν τη χώρα σε τροχιά εκσυγχρονισμού;».

«Στις δυσκολίες που έρχονται αυξάνονται οι ευθύνες. Και σας ρωτώ: Αν δεν τις αναλάβουμε εμείς, τότε ποιος;» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Η μοναδική αναφορά για τις υποκλοπές

O κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να υπερβεί την υπόθεση των παρακολουθήσεων με μία σύντομη αναφορά μόνο στην επισύνδεση του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκου Ανδρουλάκη, την οποία χαρακτήρισε «επιχειρησιακό λάθος». Δεν έκανε, ωστόσο, καμία αναφορά στα όσα καταγγέλλει στη μηνυτήρια αναφορά του ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπίρτζης. Κάτι για το οποίο αναμένεται να ερωτηθεί σήμερα.

Αντιθέτως, ήταν εμφανής η αγωνιώδης προσπάθεια του πρωθυπουργού να απευθυνθεί στο κομμάτι των κεντρώων ψηφοφόρων που στις εκλογές του 2019 συνέβαλαν με την ψήφο τους στην εκλογή του. «Το ρεύμα της δημοκρατίας και της προόδου να συναντηθεί και πάλι στις μεγάλες αλλαγές, παραμερίζοντας τις διαφορές», είπε χαρακτηριστικά. Εξαπέλυσε, δε, έμμεση επίθεση τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ όσο όμως και προς το ΠΑΣΟΚ.

«Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η κυβέρνηση αναμετριέται στην πράξη με όσους διαλαλούν πως είναι τάχα «προοδευτικοί». Τόσο με αυτούς που καταψηφίζουν τους εξοπλισμούς και τις εθνικές συμφωνίες, όσο και με εκείνους που πρόσφατα είπαν όχι στο ξαναζωντάνεμα προβληματικών επιχειρήσεων όπως τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Σώζοντας 600 θέσεις εργασίας. Δημιουργώντας πολλές ακόμη. Φέρνοντας επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων στην πολύπαθη δυτική Αττική», είπε.

ieidiseis.gr

One thought on “Ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Σήμερα «κληρώνει» ο εκλογικός νόμος – Τι δεν είπε για τις υποκλοπες

  1. Θεωρεί ο μπαγλαμάς τον εαυτό του ικανό καπετάνιο; Τι ακούμε ή μάλλον τι διαβάζουμε; Αν ο Τσίπρας δεν ήταν τόσο λίγος ή αν υπήρχε το πραγματικό ΠΑΣΟΚ θα σου έλεγα που θα ήσουν τώρα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook