Ο Μητσοτάκης «εξαφάνισε» το ΚΙΝΑΛ

ο-μητσοτάκης-εξαφάνισε-το-κιναλ-936317

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στο ΚΙΝΑΛ – Σαν να μην υπάρχει

Ένα αβίαστο συμπέρασμα από τα όσα είπε για τις εκλογές ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη είναι η εκτίμησή του σε βαθμό βεβαιότητας μάλιστα ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Αυτές δηλαδή που θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Εντάξει, δεν θα μπορούσε να υπονοήσει και τίποτε άλλο!

Το πολιτικό μήνυμα που εξέπεμψε όμως ο κ. Μητσοτάκης είναι άλλο: ότι εάν οι κάλπες δεν τού δώσουν την αυτοδυναμία, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Κάπου εδώ εξάγονται πιο σύνθετα συμπεράσματα για τις προθέσεις του.

Στην υπόθεση λοιπόν ότι η Νέα Δημοκρατία έρχεται πρώτο κόμμα στις εκλογές αλλά χωρίς την πολυπόθητη αυτοδυναμία ο κ. Μητσοτάκης θα στείλει τους πολίτες πίσω στα παραβάν.

Αυτό δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει. Είτε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει την κουλτούρα των συνεργασιών και των συμμαχικών κυβερνήσεων,( άρα όσα λέει περί πολιτικής συνεννόησης σε σημείο εξάντλησής του είναι φούμαρα) είτε ότι εκ των προτέρων γνωρίζει πως δεν θα καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση άρα οι δεύτερες κάλπες θα εμφανιστούν ως μονόδρομος. Και καλά.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του βγήκε αυθόρμητα-από τα βάθη της ψυχής του- ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεργαστεί.. Πού να κλείσει η άβυσσος που περιέγραψε! Αλλά με τα άλλα κόμματα τί; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στο ΚΙΝΑΛ. Σαν να μην υπάρχει.

Άρα δεν το θέλει ως εταίρο ή μήπως προσπαθεί να το απαξιώσει πολιτικά για να το “καταπιεί” στις δεύτερες εκλογές; Ομοίως δεν είπε τίποτα για την Ελληνική Λύση που τουλάχιστον κοινοβουλευτικά λειτουργεί ως δεκανίκι της πλειοψηφίας. Διευκρινίσεις δεν δόθηκαν γιατί απλούστατα δεν ζητήθηκαν.

Βεβαίως την συνταγματική παράμετρο που θέλει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δίνει τις εντολές για τον σχηματισμό κυβέρνησης αρχικώς στο πρώτο κόμμα, ακολούθως στο δεύτερο και στο τρίτο εφόσον οι προσπάθειες αποβούν άκαρπες, ο κ. Μητσοτάκης την προσπέρασε με ευκολία.

Παρ’ όλα αυτά κι ενώ δεν είχε τίποτα να πει για τις πιθανότητες να εξασφαλίσει μετεκλογικούς συμμάχους της Νέας Δημοκρατίας, ήξερε επακριβώς πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα μπορούσε να συνεργαστεί μόνο με το ΜΕΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη.

Η στόχευση κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια! Ο πρωθυπουργός ήθελε να προκαλέσει συνειρμούς 2015 υπενθυμίζοντας στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο πως το δίδυμο Τσίπρα-Βαρουφάκη πήγε να ρίξει τη χώρα στα βράχια. Και πάλι όμως ο πρωθυπουργός…εξαφάνισε το ΚΙΝΑΛ.

Υπαινισσόμενος ότι το ΚΙΝΑΛ με τον όποιον αρχηγό του αύριο, είτε θα γυρίσει τις πλάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είτε απλώς θα έχει εξαφανιστεί από το πολιτικό σκηνικό…

Γράφει η Βούλα Κεχαγιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook