Ο μικροσκοπικός κόλπος στα Χανιά, επίγειος παράδεισος για όλο το νησί της Κρήτης

ο-μικροσκοπικός-κόλπος-στα-χανιά-επίγ-1231221

Η Κρήτη μπορεί να χαρακτηριστεί ως επίγειος παράδεισος, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του κάθε επισκέπτη της. Ό,τι και να αναζητήσει κανείς το βρίσκει στο λατρεμένο νησί, το οποίο βρίθει από γραφικά χωριά και ονειρικές τοποθεσίες μέσα στη φύση, μέχρι ασύλληπτες παραλίες, που διαφημίζουν την Ελλάδα μας με τον καλύτερο τρόπο στους τουρίστες από το εξωτερικό. Το υπέροχο αυτό νησί, ωστόσο, διαθέτει και κάποιες εκπλήξεις για εκείνους με περισσό μεράκι και όρεξη να ανακαλύψουν μέρη και τοποθεσίες που δύσκολα μπορεί να συναντήσει κανείς αλλού.

Ένα από αυτά και η δυσπρόσιτη παραλία των Μαρμάρων στα Χανιά, που αποτελεί μία από τις πιο μικρές και υπέροχες ακρογιαλιές του νησιού.

Η εμπειρία για να την προσεγγίσει κανείς μένει σίγουρα αξέχαστη, καθώς η πιο δύσκολη μεν, αλλά ονειρική δε, επιλογή για να φτάσει ο επισκέπτης του νομού εδώ είναι να διασχίσει το εντυπωσιακό φαράγγι της Αράδαινας -η διαδρομή διαρκεί περίπου 4 ώρες. Μια εξαιρετική διαδρομή με τοπία που δύσκολα συναντώνται αλλού, οδηγεί σε αυτόν τον μικροσκοπικό κόλπο, που περιβάλλεται από επιβλητικούς λευκούς βράχους.

Εναλλακτικά, μονοπάτι ξεκινάει και από το απομονωμένο καλοκαιρινό θέρετρο του Λουτρού (περίπου μιάμιση ώρα), ενώ πραγματοποιούνται και συχνά δρομολόγια με καραβάκια από το γραφικό λιμανάκι του.

Αυτό που αντικρίζει ο επισκέπτης στην παραλία των Μαρμάρων (γνωστή και ως Διαλισκάρι) αποτυπώνεται για πάντα στη μνήμη του, καθώς η εικόνα με τα λευκά βράχια ολόγυρα και τις σπηλιές με τις μικρές παραλίες που σχηματίζονται μέσα σε αυτά, σε συνδυασμό με τα τιρκουάζ, κρυστάλλινα, σαν ψεύτικα, νερά δύσκολα ξεχνιέται.

Η ακρογιαλιά είναι οργανωμένη, ενώ δίπλα ακριβώς λειτουργεί και ένα μικρό ταβερνάκι που σερβίρει παραδοσιακές λιχουδιές της τοπικής, κρητικής κουζίνας.

newsbeast.gr

2 thoughts on “Ο μικροσκοπικός κόλπος στα Χανιά, επίγειος παράδεισος για όλο το νησί της Κρήτης

  1. Η παραλία είναι πλήρως καταπατημένη, όπως εξάλλου φαίνεται και σε όλες τις φωτογραφίες εκτός της 2ης που είναι πολύ παλιά. Εγώ πήγα πριν μια εβδομάδα μόνο για να διαπιστώσω ότι το 100% της παραλίας έχει καλυφθεί (η νομοθεσία λέει 50%), με μια αυθαίρετη ταβέρνα χτισμένη πάνω στο βράχο και με τουλάχιστον 20-30 σκάφη (χώρια τα σκάφη-ταξι) παρκαρισμένα σε λιγότερο απο 20 μέτρα απο την παραλία (η νομοθεσία λέει τουλάχιστον 100 μέτρα). Έχω βγάλει αρκετές φωτογραφίες και θα προχωρήσω σε καταγγελία στις αρχές απλά αναρωτιέμαι γιατί το λιμενικό και ο δήμος Σφακίων δεν έχουν κάνει τίποτα γι’αυτό εως τώρα;;;

    Μετά τα πρόσφατα γεγονότα στο Ελαφονήσι είναι ντροπή αυτές οι εικόνες σε μια περιοχή τέτοιου φυσικού κάλλους όπως τα Μάρμαρα. Αλλά υποθέτω ότι οι ντόπιοι «επιχειρηματίες» θα κάνουν τα πάντα για να ικανοποιήσουν τα τουριστάκια, μέχρι και τη μάνα τους θα πουλήσουν… Ντροπή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook