Ο Άρειος Πάγος βομβαρδίζει τη «Δεξιά της Δεξιάς», αυτοί ετοιμάζουν εκπλήξεις για τη δεύτερη κάλπη

ο-άρειος-πάγος-βομβαρδίζει-τη-δεξιά-τ-1683255

Τη συγκρότηση ενιαίου μετώπου, με στόχο την κοινή κάθοδο στις εκλογές της 2ας Ιουλίου, εφόσον δεν προκύψει κυβέρνηση από τις κάλπες της 21ης Μαΐου, εξετάζουν πολλές από τις δυνάμεις του ακροδεξιού χώρου, που αποκλείονται από την επικείμενη αναμέτρηση με αποφάσεις του Αρείου Πάγου.

Την ιδέα – πρόσκληση έριξε προ ημερών ο Κυριάκος Βελόπουλος και αρχίζει να βρίσκει έδαφος, ανεξαρτήτως εάν στις πρώτες αυτές διεργασίες μετέχει ή όχι ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης. Η συγκεκριμένη κίνηση του κ. Βελόπουλου ερμηνεύτηκε άλλωστε περισσότερο ως προσπάθεια να κερδίσει ψηφοφόρους των αποκλεισμένων κομμάτων, στις εκλογές που θα γίνουν σε τρεις εβδομάδες και λιγότερο επειδή επιδιώκει ο ίδιος συνεργασίες με άλλες δυνάμεις της σκληρής δεξιάς και ακροδεξιάς.

Ωστόσο το ενδεχόμενο να προκύψει μία ενιαία έκφραση διαφόρων δυνάμεων, που θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις μεταξύ τους αντιθέσεις, θεωρείται εφικτό και από κάποιους ως την πλέον ενδεδειγμένη κίνηση μπροστά στον κίνδυνο να μην καταφέρουν να συμμετάσχουν ούτε στις δεύτερες εκλογές.

Με δεδομένο μάλιστα ότι θα τεθεί ακόμα πιο πιεστικά τότε το θέμα της κυβερνησιμότητας και άρα θα υπάρξει μεγάλη πίεση στα μικρότερα κόμματα, η δημιουργία ενός μετώπου, που θα εκφράζει όσο γίνεται περισσότερους σχηματισμούς εκτιμάται από τους πιο ρεαλιστές του χώρου, ως μία ενδεδειγμένη απάντηση σε μία τέτοια κατάσταση όξυνσης και δικομματικής πόλωσης.

Σημειωτέον ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ένας από τους τους παράγοντες που είδαν τα σχέδιά τους να συνθλίβονται από τις δικαστικές αποφάσεις και τα κόμματά τους να βρίσκονται εκτός εκλογών, μίλησε για «ραντεβού στις 2 Ιουλίου», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας συντονισμένης απάντησης του συγκεκριμένου πολιτικού και ιδεολογικού χώρου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συζητήσεις, οι οποίες βρίσκονται αυτή την ώρα στα πρώτα αναγνωριστικά βήματα, θα ενταθούν μόλις ανακοινωθούν και επίσημα οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Και ανάλογα με το κλίμα που θα επικρατήσει στη συνέχεια θα λάβουν και πιο συγκεκριμένη μορφή με τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν από τους ενδιαφερομένους.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook