Ο άνθρωπος που παίρνει τις αποφάσεις στη χώρα, δεν έχει ιδέα πώς ζουν οι άνθρωποί της

Ως πρόσωπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης «άλλαξε μέτρα και σταθμά καημό δεν άλλαξε», που λέει και το τραγούδι του Μικρούτσικου.

Η πραγματική είδηση είναι ο άνθρωπος που παίρνει τις αποφάσεις στη χώρα, δεν έχει ιδέα πώς ζουν οι άνθρωποί της. Μόλις προ ημερών άλλωστε ανακάλυψε ότι «κάποιοι είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους».. Τους ηλίθιους. Γιατί να την εξαρτώνται από τις καταθέσεις τους, τα ακίνητά τους, τις υπεράκτιες αποταμιεύσεις τους, όπως όλος ο καλός κόσμος;

Όσο και αν έψαξαν οι παρατηρητικοί , δεν βρήκαν σε κανένα φιλοκυβερνητικό μέσο ενημέρωσης – ούτε σ αυτά που του δίνουν σκονάκια στις συνεντεύξεις- τον τίτλο: «Ο Πρωθυπουργός μειώνει το πρόστιμο παραβίασης της καραντίνας από τα 500 στα 300 ευρώ».

Ήταν η μεγάλη είδηση του 2021. Όχι γιατί η «μείωση» προέκυψε μεταξύ της αρχικής ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή , στην οποία ανέβασε το πρόστιμο στα 500 ευρώ και της τριτολογίας του που το κατέβασε ξανά στα 300. Όπου, ειρήσθω εν παρόδω, το πήγε για δεύτερο κύμα της πανδημίας, από τα 150 που το είχε στο πρώτο.

Η πραγματική είδηση είναι ο άνθρωπος που παίρνει τις αποφάσεις στη χώρα , δεν έχει ιδέα πώς ζουν οι άνθρωποί της. Μόλις προ ημερών άλλωστε ανακάλυψε ότι «κάποιοι είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους»..

Τους ηλίθιους. Γιατί να την εξαρτώνται από τις καταθέσεις τους, τα ακίνητά τους, τις υπεράκτιες αποταμιεύσεις τους, όπως όλος ο καλός κόσμος;

Στις τελευταίες πρωθυπουργικές εμφανίσεις κάποιοι προσέχουν ότι δεν μιλάει πλέον για τους «τους μαχητές αυτής της νέας καθημερινότητας» , που δεν έλειπαν από τα «διαγγέλματα» της περσινής άνοιξης.

Ποιοί είναι οι «μαχητές»; Με τα δικά του λόγια: «Οι υπάλληλοι των καταστημάτων τροφίμων που γεμίζουν τα ράφια, τα παιδιά με τα μηχανάκια που μεταφέρουν έτοιμο φαγητό, οι εργαζόμενοι που αδειάζουν τους κάδους της γειτονιάς μας και κρατούν νύχτα-μέρα τις πόλεις μας καθαρές. Όλοι αυτοί που δίνουν ζωή στη ζωή μας δεν θα είναι πια αόρατοι».

Αξέχαστες στιγμές. Αλλά στη δεύτερη φάση της πανδημίας τους έκανε αόρατους ο ίδιος. Οι λογογράφοι ξεχνούν εύκολα.

Ως πρόσωπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης «άλλαξε μέτρα και σταθμά καημό δεν άλλαξε», που λέει και το τραγούδι του Μικρούτσικου.

Βρέθηκε αχάραγα σε ιχθυόσκαλες, μίλησε μπροστά σε κομπάρσους καθισμένους σε «μπάλες» από σανό, πήρε κουλούρι από το φούρνο της γειτονιάς, ήπιε «ντεκά» εσπρέσο βιαστικά στη μπάρα, αγόρασε «Σχεδία» τυχαία στο δρόμο, περίμενε στην ουρά για «τσεκ-ιν» στο αεροδρόμιο και στο βιβλιοπωλείο τα Χριστούγεννα.

Αλλά μόλις έκλεισαν οι κάμερες , ξανάγινε αυτό που είναι στον καθημερινό βίο του. Κάποιος για τον οποίο στην πανδημία ισχύει αυτό που είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια η σύζυγός του: «είναι ευκαιρία για ποιοτικό χρόνο στο σπίτι».

Είναι απίθανο να ξέρει τι σημαίνει για μια οικογένεια ο εγκλεισμός σε ένα δυάρι στο Κερατσίνι. Παρ ότι εξομολογήθηκε κάποτε -στον Κοττάκη- ότι , ενώ έχει την ευχέρεια να βλέπει την Ακρόπολη από το γραφείο του στα κεντρικά της ΝΔ στο Μοσχάτο , το γύρισε για να έχει φάτσα τα δυτικά προάστια.

Αλλά στις γειτονιές της Κοκκινιάς και στις ανηφόρες της Δραπετσώνας, πέρασε μόνο προεκλογικά. Με την κουστωδία τηλεοπτικών συνεργείων και των ειδικών που του σκηνοθετούν την «επαφή του με το λαό».

Δεν είναι «ένας από αυτούς» που χαιρετούσε στις προεκλογικές περιοδείες του . Άλλωστε από το υπερυψωμένο ισόγειο που βρίσκεται το σημερινό γραφείο του – και από την κατοικία του στο Λυκαβηττό- δεν φαίνονται οι δυτικές συνοικίες.

Ποιος να του πει τι σημαίνει για αυτούς που ζουν εκεί το 500ρικο για παραβίαση του «λοκ-νταουν»; Πώς να ξέρει ότι κάποιοι ΔΕΝ έχουν ένα 500ρικο. Ότι άλλοι πρέπει να ζήσουν οικογένεια τα 534 ευρώ της προσωπικής κρατικής ευσπλαχνίας.

Όποιος μιλάει γι αυτά είναι «λαϊκιστής». Στο δικό του πλανήτη, ο παραβάτης της καραντίνας απειλεί τις στατιστικές του κορονοϊού και έτσι κάνει ρωγμές στην «ηγετοποίησή» του από τα οικεία ΜΜΕ. Γιατί να μην πληρώσει για την ανεμελιά του;

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο άνθρωπος ( αν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις έτσι ), είναι ένας πολιτικός « wannabe « , ένας τσαρλατάνος με ψευδαισθήσεις αυτοκράτορα, ένας ανίκανος φελλός πού κατάστρεψε τον Ελληνικό λαό που μισεί με πάθος επειδή περιφρόνησαν και περίοπτοι ήσαν τον κουκουλοφόρο πατέρα του, ( ένα δρομάκι στη γενέτειρα του τα Χανιά πήγανε να ονομάσουνε Κ. Μητςοτακη και έγινε χαμός ), καινό άλλος λόγος είναι ότι εν του δώσανε γυναίκα ούτε οι Κρητικοί ούτε οι Έλληνες και αναγκάστηκε να πάρει την ….Πολωνέζα δεύτερης διαλογής. Άλλη απόδειξη του μίσους εκτός της καταστροφής των Ελλήνων είναι η εκλογή για πρόεδρο της Δημοκρατίας μια ανθελληνική σαύρα που επίσης μισεί και τους Έλληνες και το θεό, (για το θεό το καταλαβαίνω που την έκανε σαν μάσκα τρόμου και φρικιό ) όμως τους Έλληνες γιατί τους μισεί είναι μυστήριο ( ισως την έχουν αγνοήσει και περιφρονήσει παντελώς οι Έλληνες επίσης ).
    Συμπέρασμα: κυνηγήστε τα ανθελληνικά ανθρωπάκια και τους τσαρλατάνους από την Ελλάδα να δούμε άσπρη μέρα !

    • Πικρόχολο, εμετικό, άθλιο, ψευδές και ανυπόστατο σχόλιο (Λακόπουλε, εσύ; 😀 ). Θα στα πω ένα ένα: 1) αν δεν μπροείς να χαρακτηρίσεις τον Μητσοτάκη άνθρωπο τότε ελάχιστους μπορείς. 2) Δεν είναι wannabe πολιτικός, έχει διατελέσει βουλευτής και υπουργός. Άλλοι έγιναν απευθείας πρωθυπουργοί. Ούτε τσαρλατάνος είναι (αμφιβάλλω αν γνωρίζεις την λέξη) ούτε αυτοκράτορας (άλλοι μετακομίζουν από την Κυψέλη στο Σούνιο και βολτάρουν με κότερα) και φυσικά δεν κατέστρεψε τον Ελληνικό λαό αλλά προσπαθεί να τον σώσει από μια πανδημία και τα καταφέρνει πολύ καλά σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Την λέξη περίοπτος μάλλον πρέπει να την κοιτάξεις στο λεξικό. Η ιστορία με τον κουκουλοφόρο, ναζί ή δωσίλογο Μητσοτάκη έχει ποτίσει την ελληνική Πασοκοκρατούμενη κοινωνία από το ’80, αλλά δυστυχώς για εσάς είναι πέρα για πέρα κατασκευασμένη από το τότε ΠΑΣΟΚ και συνεχίζετε να την τρώτε. Αυτά που γράφεις για τη Μαρέβα και την ΠτΔ πραγματικά είναι σεξιστικά, ρατσιστικά και εμετικά. Η απάντηση του ελληνικού λαού σε όλα αυτά είναι ότι ο Μητσοτάκης σάρωσε στις εκλογές και συνεχίζει να είναι πρώτος με διαφορά από τον δεύτερο.
      Περαστικά σας, ψεκασμένοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ