Ντόρα: Ο ΒΟΑΚ δε θα γίνει χωρίς διόδια – Σύνδεση και με το Αεροδρόμιο Χανίων | Photos+Video

ντόρα-ο-βοακ-δε-θα-γίνει-χωρίς-διόδια-925704

Συνάντηση στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Χανίων για το θέμα της σύνδεσης του δρόμου Σούδα-Αεροδρόμιο Χανίων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής μεταξύ της βουλευτού ΝΔ Χανίων Ντόρας Μπακογιάννη και του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν οι φορείς να στείλουν ένα ολοκληρωμένο αίτημα προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ώστε να γίνει σύνδεση απευθείας του ΒΟΑΚ με το αεροδρόμιο και έτσι να αντιμετωπίζεται εφεξής, θέμα που είχε εξαρχής θέσει η κ.Μπακογιάννη για το μέλλον της διασύνδεσης.

Το αίτημα όπως ειπώθηκε θα τονιστεί και στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχιλλ. Καραμανλή κατά την επίσκεψή του στα Χανιά αρχές Οκτωβρίου, ενώ το ευχάριστο είναι ότι ήδη υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι απαλλοτριώσεων που επιτρέπει να κινηθούν γρηγορότερα οι διαδικασίες.

Μάλιστα σε δηλώσεις των δύο στους δημοσιογράφους, έγινε αναφορά και στον ΒΟΑΚ και τις τελευταίες εξελίξεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί διοδίων, ενώ αναφέρθηκαν και στην αρμοδιότητα που θα αναληφθεί και από ποιον φορέα.

Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν μπορεί να γίνει ΒΟΑΚ χωρίς διόδια – Εξετάζουμε το καθεστώς

Κατηγορηματική ήταν η βουλευτής Χανίων στην τοποθέτησή της για τον ΒΟΑΚ, λέγοντας εκτός των άλλων ότι το έργο δεν μπορεί να γίνει χωρίς διόδια, χαρακτηρίζοντας λαϊκιστικές και ουτοπιστικές τις απόψεις που λένε κάτι διαφορετικό. Ωστόσο δήλωσε ότι θα εξεταστεί αργότερα το καθεστώς, για τους μόνιμους κατοίκους και αυτούς που χρησιμοποιούν τον δρόμο καθημερινά. «Αν μπούμε σε άλλη λογική, ούτε τα δισέγγονα μας δε θα έχουν δρόμο να πάνε με ασφάλεια από τα Χανιά στο Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο», συμπλήρωσε.

Στενή θα είναι και η συνεργασία του Υπουργείου με την Περιφέρεια Κρήτης, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία, όπως αποκαλύφθηκε.

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί»

«Είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε το τι παραλάβαμε από την απερχόμενη πολιτική ηγεσία του Υπ.Υπ.Μ για τον ΒΟΑΚ και αυτό θα κάνει ο Υπουργός στην επίσκεψή του», είπε απευθυνόμενη στην επίθεση που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον δρόμο, υπογραμμίζοντας ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί».

Αυτοκριτική για τις προηγούμενες κυβερνήσεις στο θέμα του δρόμου

«Αδράνεια επέδειξαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο θέμα του ΒΟΑΚ, μέσα σε αυτές και η δική μας, όμως τώρα είναι «θέμα τιμής», όπως είπε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και για τον ίδιο, να προχωρήσει το έργο με τους ταχύτερους ρυθμούς».

Ο χάρτης που δείχνει τη χάραξη για το τμήμα ΒΟΑΚ (Σούδα) με το Αεροδρόμιο Χανίων

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, μεταξύ άλλων η διευθύντρια Τεχνικών υπηρεσιών Ελένη Δοξάκη, ο ειδικός μελετητής Γιώργος Βουγιουκαλάκης και συνεργάτες της κ.Μπακογιάννη.zarpanews.gr

17 thoughts on “Ντόρα: Ο ΒΟΑΚ δε θα γίνει χωρίς διόδια – Σύνδεση και με το Αεροδρόμιο Χανίων | Photos+Video

  1. Να το χαιρονται αμα εχει 5ευρω πηγαινελα γεωργιουπολη η ρεθυμνο. μονο η τουριστες θα το χρησιμοποιησουν.
    Καλυτερα ετσι οπως ειναι.

  2. Αυτούς εδώ τους ξέρουμε και δεν είχαμε καμία αμφιβολία. Είναι γνωστή από παλιά η διαδικασία, ο κολλητός εργολάβος με μια μπουλντόζα παίρνει το έργο,. Δανείζεται από ανακεφαλαιομενες από εμάς τράπεζες και στην συνέχεια πάλι εμείς του ξεπληρώνουμε το δάνειο με τα διόδια. Για τους προηγούμενους άστο, έμειναν κοντά 5 χρόνια στις μελέτες για τον ΒΟΑΚ. Τι διάολο μην δώσουν και αυτοί κάτι σε κανένα μελετητικό γραφείο.Δυστυχως η «δημοκρατία» της μπανανίας καλά κρατεί και μεις τα βουγια είμαστε τα καλύτερα εχνη για να τρώμε τον σανό που μας δίνουν . Πάντως όλοι πρωτίστως ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των οδηγών !!!

  3. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΕΝΟΥΝΕ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΕΡΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΣ, ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΜΑΣ…
    Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΕΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΛΕΥΤΩΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΛΙΤΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ.
    ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;;;;;
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ…

  4. Υ.Γ.: ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ.
    «ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΤΟ 2012:
    ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΔΕΟ:
    https://www.youtube.com/watch?v=FwZPBkTGI8s

  5. ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ…. ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΙΟΔΙΑ? ΓΙΑΤΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ.
    ΚΥΡΙΕ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕΣ? ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ? ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΣΑΙ? ΓΙΑ ΤΗ ΝΤΟΡΟΥΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ….

  6. Όποιος πίστευε απο την αρχή, που εξαγγέλθηκε η κατασκευή του ΒΟΑΚ, , οτι θα γίνει χωρίς διόδια, είναι πολύ αφελής. Σίγουρα θα πιστεύει και στον Αγιο Βασίλη και θα περιμένει δώρο απο αυτόν. Τα λαμόγια οι πολιτικοί, δεν θα έδιναν το έργο στα αφεντικά τους, για να φάνε όλοι με χρυσά κουτάλια.

  7. Είναι δυνατόν να γίνει τέτοιο έργο χωρίς διόδια με τα χάλια που έχει η χώρα μας? Ποιος θα το χρηματοδοτήσει?? και με τόσο γράψιμο απο όλους οτους βουλευτές της Κρήτης τα τελευταία 30 χρόνια? το θεμα ειναι ποσο θα ειναι τα διόδια..

  8. Εγώ παντός αν το Χανια-Ρεθυμνο τώρα το κάνω μια ώρα και με πολύ κουραστικό και ατσαλο δρόμο και να διακινδυνεύεις την ζωή σου από τον απέναντι από τα βουνά που θα πέσουν στο κεφάλι σσυ και τα δέντρα προτιμώ ασφάλεια εύκολο δρόμο και το Χανια-Ρεθυμνο σε μισή ώρα.και ας πληρώνω το διόδια.μα πόσα θα είναι 3 ευρώ? Τα γλιτώνεις από την βενζίνη και την ασφάλεια αν βάζεις μέσα και την οικογένεια σου…

  9. Για αυτούς που βρίσκουν λογικά τα διόδια ας αναρωτηθούν τι καλύπτουν τα τέλη κυκλοφορίας και τι καλύπτει η διαφορά της καθαρής αξίας της βενζίνης από τα 30 λεπτά μέχρι τα περίπου 2€ της τιμής του λίτρου που χρεώνει το κράτος. Και τα δυο κόστη σχετιζόμενα άμεσα με την χρήση αυτοκινήτου. Μόνο τα τέλη κυκλοφορίας είναι 1,35 δις ευρώ περίπου τον χρόνο, το κόστος για κατασκευή ενός χιλιομέτρου δρόμου είναι 8.000.000€, βαριά -βαριά , το εθνικό μας δίκτυο είναι 2.500Km άρα το συνολικό κόστος κατασκευής έξ αρχής είναι 20δις. Με τα χρήματα από τα τέλη και αλλα τους από τα τέλη των καυσίμων θα μπορούσαν να κατασκευάζουν το οδικό δίκτυο κάθε 7 χρόνια!!! Χωρίς να έχω βάλει στο λογαριασμό τα ήδη υπάρχοντα διόδια πάνω από 2 δις ή την συγχρηματοδότηση ΕΣΠΑ . Αυτά για τους χουβαρντάδες πρόθυμους των διοδίων.

  10. ( καρ@#*λα?? Ντροπή – πως εφράζεστε με αυτόν τον τρόπο!!!)
    Τι να κάνουν, πρέπει να πληρώσουvε τόσες ΜΙΖΕΣ, από που θα βγουν αυτά τα λεφτά?
    Άστε που η Ντόρα έχει έξοδα, χτίζει σπίτι, δεν βγαίνει μάνα μου – δεν βγαίνει!!
    Ο δικός της, με 90 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο που έδωσε το Ελληνικό του Λάτση, τι να πάρει….?

    Άστε, χάλια η κατάσταση – Γι’αυτό θα πληρώκεται αν θέτε δρόμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook