Ντόρα Μπακογιάννη για συμφωνία των Πρεσπών: Δυστυχώς το ρολόι δε γυρίζει πίσω…

ντόρα-μπακογιάννη-για-συμφωνία-των-πρ-952534

«Η ασφάλεια των πολιτών δεν είναι δεξιό δικαίωμα, ούτε αριστερό ούτε κεντρώο. Η ασφάλεια των πολιτών είναι ακρογωνιαίος λίθος της ελευθερίας και της δημοκρατίας» τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η βουλευτής Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Αναφερόμενη στην πορεία της κυβέρνησης η πρώην υπουργός επισημαίνει ότι «οι πολίτες βλέπουν μια κυβέρνηση η οποία υλοποιεί τις δεσμεύσεις της και μάλιστα πολύ νωρίτερα απ’ ότι είχε υποσχεθεί, γεγονός το οποίο δημιουργεί και στην κοινωνία και στην αγορά ένα κλίμα αισιοδοξίας και σιγουριάς» και συμπληρώνει ότι οι μεγάλες προκλήσεις της κυβέρνησης είναι η βιώσιμη ανάπτυξη για να έρθουν επενδύσεις που θα φέρουν πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές και η διαχείριση των σύνθετων θεμάτων εξωτερικής πολιτικής.

Σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση ζητά την πιστή εφαρμογή της επιζήμιας συμφωνίας των Πρεσπών, η κ. Μπακογιάννη υπογραμμίζει ότι «δυστυχώς το ρολόι δε γυρίζει πίσω. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω στο status quo ante». Τονίζει ότι η συμφωνία έχει υπογραφεί παρά την αντίθετη άποψη της ΝΔ, σημειώνει ότι χάθηκε το διαπραγματευτικό χαρτί του Βουκουρεστίου και προσθέτει ότι «σήμερα δεν μας μένει τίποτα άλλο παρά, μέσω των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, να βελτιώσουμε πτυχές αυτής της συμφωνίας και να προστατεύσουμε ορισμένα καίρια για εμάς συμφέροντα, όπως είναι η προστασία των μακεδονικών προϊόντων».

Τέλος σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική για τη Novartis είπε «ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε απόλυτη αδυναμία επιχειρημάτων. Και ελλείψει επιχειρημάτων, προσπάθησε να μπαχαλοποιήσει τη διαδικασία. Όμως η προσπάθειά του αυτή έπεσε στο κενό και τώρα έρχεται η ώρα της αλήθειας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook